Полша: Очакваме по-силно присъствие на американски войски в страната

Прокуратурата внесе протест срещу предсрочното освобождаване на Васил Маникатов

Прокуратурата иска затвор за смърт с един удар

Линейка, автобус и коли са аварирали по пътища в Добричко

Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Жители на Смолян се страхуват да напускат домовете си заради силния вятър (СНИМКИ)

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Анулираха всички полети на амстердамското летище „Схипхол“ заради тежки бури

Валентин Радев заминава на работно посещение в Гърция

ГДБОП пресече незаконно разпространение на роман на Дан Браун в интернет

Български студенти разказват на ученици какво е да учиш в Холандия

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ Близо 31 000 души са приети в държавната болница

Магистрален водопровод вдига стандарта в Аврен

Жизнено важни проекти реализира кметският екип през последните 4 г.

Окончателно въвеждане в експлоатация на магистрален водопровод “Камчийски пясъци” /III етап/ предстои до дни, съобщиха от община Аврен. Става дума за участъка от село Старо Оряхово до водоеми в курортен комплекс “Камчия”. Модерното съоръжение бе изградено с финансовата подкрепа на Министерството на икономиката и МРРБ.

С цялостната реализация на инвестиционния проект и изграждането на елементите на техническата инфраструктура ще бъдат решени жизнено важни въпроси по водоснабдяването. Ще се подобрят инфраструктурата и цялостният бизнес климат в общината, коментира кметът Емануил Манолов. Очаква се и увеличаване на работните места в региона, което ще повиши качеството на живот на населението.

Заради големия екологичен, социален и икономически ефект от изпълнението на проекта, неговата реализация е от изключителна важност не само за общината, но и за целия регион.

Обектът бе заложен като приоритетен в Общинския план за развитие на община Аврен за периода 2007 – 2013 г. Той е особено важен и за курортния комплекс “Камчия”, в който ежегодно отсядат над 11 000 туристи.

С неговата реализация ще си отдъхнат и жителите на селата Близнаци и Приселци, които достигат до 4500.

Досега хората изпитваха недостиг на питейна вода, която беше и с лошо качество – повишено съдържание на манган и други химични елементи, което допълнително утежняваше бита им, споделят от общинската администрация.

За повишаването на жизнения стандарт на жителите на общината и подобряването на нейния облик през последните 4 години екипът на кмета Емануил Манолов и експертите от отдел “Европрограми и инвестиционна политика” работят усилено по различни инвестиционни проекти.

Те са финансирани със средства от Европейските структурни фондове, Кохезионния фонд и държавата.

Нови площадки за децата от 4 села в общината

Четири нови детски площадки ще бъдат изградени в селата Бенковски, Здравец, Казашка река и Садово.

В процес на реализация е проект за вертикални планировки в Бенковски и Здравец, както и доставка и монтаж на детски съоръжения в дворните пространства на читалище “Здравец” и детските градини в Садово и Казашка река.

Проектът е на обща стойност 133 287 лева.

Чрез него ще бъдат облагородени парковите пространства в Бенковски и Здравец, като се обособят места за отдих и детски площадки.

Строително-монтажните работи обхващат дейности по поставяне на настилки, огради, парково обзавеждане и осветление, затревяване и облагородяване с храстова растителност, доставка и монтаж на детски съоръжения.

С нова настилка и ограда ще разполага и читалището в Здравец.

Приключва изграждането на площадки с безопасна настилка, огради, парково обзавеждане и модерни катерушки в целодневните градини в Казашка река и Садово.

Това са и последните две детски заведения на територията на общината, които не разполагаха със съвременни съоръжения за игра.

Подобряването на инфраструктурата, околната среда и средата на живот в населените места е сред основните ни приоритети, коментират от ръководството на община Аврен.

Ремонтират читалищата в Синдел и Царевци

Със 110 хил. лв., отпуснати от държавата, ще бъде ремонтирано читалище “Христо Смирненски – 1919 г.” в село Царевци.

Сградата, построена преди 55 години, се нуждаеше от спешен ремонт, тъй като бе с пропаднали и свлечени стени с подпухнали мазилки, уточняват от община Аврен.

Средищният център на културата ще бъде реновиран и приведен в условия на висока функционалност, поливалентност и енергийна ефективност.

Осигуряването на достъпен и модерен културен център ще даде възможност за съхраняване на традициите и обичаите на местното население, убедени са от общинската администрация.

Ремонт ще има и на читалището в село Синдел, средствата за него са осигурени по проект “Красива България”. Те са в размер на 181 хил. лв.

Сградата ще бъде санирана, ще се ремонтират ВиК и електрическата инсталация, ще се изгради отоплителна система.

Вътре в читалището ще бъдат обособени удобни съблекални и гримьорни.

16 безработни, 11 от които местни хора от Синдел, ще бъдат ангажирани за 4 месеца, докато тече ремонтът на читалището. Те вече са преминали курс за строители, осигурен от Бюрото по труда в Аврен, където са регистрирани.

Очаква се строителните дейности да приключат през октомври.

Подмениха тръбите за вода в Близнаци и Приселци

80% от водопроводната система на село Приселци е подменена след успешното изпълнение на проект “Подобряване условията на живот в с. Приселци, община Аврен, чрез реконструкция на водопроводната система и възстановяване на пътната настилка”. Проектните дейности включват и ремонт и хидроизолация на съществуващата водна кула.

Подменени са и част от тръбите на водопровода в село Близнаци. Досегашните азбесто-циментови и стоманени тръби са заменени с нови, висококачествени съоръжения. По този начин се намаляват прогресивно режийните разходи за водопреноса и разходите за аварийно ремонтиране на водоснабдителната инфраструктура. Спестените средства водят до повишаване качеството на предлаганите ВиК услуги, коментират експерти от общинската администрация в Аврен.

Подмяната на тръбите в селото бе реализирана по проект “Изграждане на уличен водопровод в кв. 50 и част от кв. 49 и 51 по кадастралния и регулационния план на с. Близнаци (Долен Близнак), община Аврен”, финансиран от Министерство но околната среда и водите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.