Благодетел дари над 20 кг месо на дом за деца в Дебелец

Здравните служби в ЕС алармират за бум на дребна шарка

С обновена джамия посрещат празника в разградско село И християни участвали в ремонта на храма

Иззеха 8 уредби и задържаха петима за нарушаване на нощната тишина в Сливен

Иззеха 20 000 къса нелегални цигари от дома на сливенка

Джузепе Конте: Сумата за компенсациите от срутването на моста в Генуа е недостатъчна

Установени са 4226 нарушения по пътищата в първия работен ден от седмицата От тях 1299 са управление на МПС с превишена скорост

МААЕ: Няма индикации Северна Корея да е прекратила ядрените си дейности

Патрули ще следят за гонки в столицата Ще бъдат разположени на места , където се събират участници в подобни състезания

Шведски изтребител „Грипен“ се разби след сблъсък в ято птици

Борисов: Експертна група в парламента да предложи решение за „Олимпик“ Нека да обмислим внимателно какъв прецедент ще създадем, призова премиерът

Хванаха гастролиращ рецидивист в момент на кражба 33-годишният бил издирван от ред дирекции за кражби и взломове

Установено е нарушение в диагностично-лечебния процес на родилката, починала в УМБАЛ-Плевен през юли месец

Средната стойност на загубите за застрахованите в „Олимпик“ ще е 200 лв. Гаранционният фонд ще плати щетите по Гражданската отговорност, но не и полиците

„Левски“ тренира без Вашчук

Център за контрол и управление на обществения градски транспорт в Русе бе открит днес

Жителите на града вече ще могат да следят в реално време графика на градския транспорт

На официална церемония днес бе открит Център за контрол и управление на обществения градски транспорт на гр. Русе. Центърът е създаден в рамките на Компонент 2: „Система за контрол и управление на обществения транспорт и електронни информационни табла, базирана на GPS“ от проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе“. На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов и неговият екип, народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Свилен Иванов, началник отдел „Северен централен район за планиране“ Тамара Кулева, представители на фирмите-изпълнители и гости.

Центърът за контрол и управление събира информация в реално време за трафика и за движението на превозните средства в градския транспорт и я архивира, което позволява анализ на трафика и оптимизиране на кръстовищата. В рамките на проекта освен самото изграждане и оборудване на Центъра, са доставени и монтирани 100 броя светлинни електронни табла на най-натоварени спирки в града. Община Русе инсталира специализиран софтуер за управление и контрол на градския транспорт и монтирано видео наблюдение на 15 ключови кръстовища в града. Поставянето на камери на най-натоварените кръстовища в града ще позволи в реално време да се получава информация за натовареността на кръстовищата, за възникнали инциденти и за регистриране на нарушения от водачите на МПС. Електронното таксуване пък ще ограничи евентуални злоупотреби и ще гарантира отчитането на реален брой пътници.

Всички превозни средства в града са оборудвани с бордови компютри с GPS и със средства за визуално и гласово известяване на следващата спирка.

Кметът на Община Русе – Пламен Стоилов, поздрави жителите на града с нововъведената система и обяви, че функционирането на Центъра ще подобри многократно качеството на обслужването на градския транспрот в града.

„Системата за управление на трафика ще допринесе за точността на разписанията, а русенци ще получат една много по-качествена транспортна услуга. От една страна системата за локализиране на превозните средства и системата за контрол на движението ще дават възможност на русенци и гостите на града да планират по-ефективно своето пътуване, а от друга – системата за видеонаблюдение в града ще облекчи трафика и ще намали риска от произшествия. Системата в бъдеще ще бъде надграждана и със сигурност ще допринесе за бърза реакция от страна на контролните органи при констатирани нарушения и инциденти, а също и за спазване на правилата за движение. На практика ще решим проблема с гонките, тъй като догодина ще монтираме и камери, които засичат скоростта на придвижване. С гордост мога да заявя, че Русе е един от водещите градове по изпълнение на проекта“, заяви кметът.

В рамките на официалното събитие инж. Димитър Наков, заместник-кмет на Община Русе и ръководител на проекта направи демонстрация на новооткрития Център и представи на гостите как функционира техниката и софтуерът.

„Създаването и въвеждането в експлоатация на системите за контрол и управление ще подобри надеждността на градския транспорт и ще гарантира, че пътниците могат да получат информация в реално време – това само по себе си ще доведе до доверие в системата. Наша мисия е да интегрираме „интелигентни“ системи за транспорт и мобилност, да правим града по-достъпен и динамичен. С реализацията на проекта Русе затвърждава позицията си на един модерен европейски град“, обобщи г-н Наков.

Проектът за интегриран градски транспорт е финансиран по ОП „Регионално развитие“ 2007–2013 и е на обща стойност 29 379 323,89 лв., от които предоставената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 26 011 937,93 лв. и 3 367 385,96 лв. са собствен принос на Община Русе. Общата продължителност на Проекта е 36 месеца. Главната му цел е ефективно и устойчиво подобряване качеството на услугата градски транспорт.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.