На 22 май 2018 да почерпят

Президентът Радев поздрави културни дейци и представители на българската общност в Москва по повод 24 май

Лондон си затваря очите за мръсни пари Депутати зоват Мей за мерки срещу активи на Кремъл на Острова

Хасан Рохани: САЩ не могат да решават за Иран

Главният архитект на София Здравко Здравков пред “Труд”: Волята на съда е да наруша закона НАГ не позволява да се строи небостъргач върху градинка в “Стрелбище”

Лавров: Наесен се очаква да започнат преговори за създаване на зона за свободна търговия между Евразийския икономически съюз и Индия

Любо Пенев отпадна за пост в ЦСКА

Сръбският премиер заяви, че целта на страната й е да се присъедини към ЕС въпреки призивите на министъра на отбраната за промяна на политиката

Италианската популистка коалиция предлага юриста Джузепе Конте за премиер

Лесбийка президент на САЩ? Засега само на кино Политическа комедия на “Нетфликс” вкарва Дженифър Анистън и гей секса в Белия дом

Премиерът Зоран Заев не се отказва от името “Илинденска Македония”

Вижте акцентите от броя на “Труд” във вторник, 22 май 2018

Словенската полиция е намерила трима нелегални мигранти, скрити в български камион

Джина Хаспъл положи клетва като директор на ЦРУ

Възрастни съпрузи починаха в един и същи ден след 61-годишен брак

Център за контрол и управление на обществения градски транспорт в Русе бе открит днес

Жителите на града вече ще могат да следят в реално време графика на градския транспорт

На официална церемония днес бе открит Център за контрол и управление на обществения градски транспорт на гр. Русе. Центърът е създаден в рамките на Компонент 2: „Система за контрол и управление на обществения транспорт и електронни информационни табла, базирана на GPS“ от проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе“. На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов и неговият екип, народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Свилен Иванов, началник отдел „Северен централен район за планиране“ Тамара Кулева, представители на фирмите-изпълнители и гости.

Центърът за контрол и управление събира информация в реално време за трафика и за движението на превозните средства в градския транспорт и я архивира, което позволява анализ на трафика и оптимизиране на кръстовищата. В рамките на проекта освен самото изграждане и оборудване на Центъра, са доставени и монтирани 100 броя светлинни електронни табла на най-натоварени спирки в града. Община Русе инсталира специализиран софтуер за управление и контрол на градския транспорт и монтирано видео наблюдение на 15 ключови кръстовища в града. Поставянето на камери на най-натоварените кръстовища в града ще позволи в реално време да се получава информация за натовареността на кръстовищата, за възникнали инциденти и за регистриране на нарушения от водачите на МПС. Електронното таксуване пък ще ограничи евентуални злоупотреби и ще гарантира отчитането на реален брой пътници.

Всички превозни средства в града са оборудвани с бордови компютри с GPS и със средства за визуално и гласово известяване на следващата спирка.

Кметът на Община Русе – Пламен Стоилов, поздрави жителите на града с нововъведената система и обяви, че функционирането на Центъра ще подобри многократно качеството на обслужването на градския транспрот в града.

„Системата за управление на трафика ще допринесе за точността на разписанията, а русенци ще получат една много по-качествена транспортна услуга. От една страна системата за локализиране на превозните средства и системата за контрол на движението ще дават възможност на русенци и гостите на града да планират по-ефективно своето пътуване, а от друга – системата за видеонаблюдение в града ще облекчи трафика и ще намали риска от произшествия. Системата в бъдеще ще бъде надграждана и със сигурност ще допринесе за бърза реакция от страна на контролните органи при констатирани нарушения и инциденти, а също и за спазване на правилата за движение. На практика ще решим проблема с гонките, тъй като догодина ще монтираме и камери, които засичат скоростта на придвижване. С гордост мога да заявя, че Русе е един от водещите градове по изпълнение на проекта“, заяви кметът.

В рамките на официалното събитие инж. Димитър Наков, заместник-кмет на Община Русе и ръководител на проекта направи демонстрация на новооткрития Център и представи на гостите как функционира техниката и софтуерът.

„Създаването и въвеждането в експлоатация на системите за контрол и управление ще подобри надеждността на градския транспорт и ще гарантира, че пътниците могат да получат информация в реално време – това само по себе си ще доведе до доверие в системата. Наша мисия е да интегрираме „интелигентни“ системи за транспорт и мобилност, да правим града по-достъпен и динамичен. С реализацията на проекта Русе затвърждава позицията си на един модерен европейски град“, обобщи г-н Наков.

Проектът за интегриран градски транспорт е финансиран по ОП „Регионално развитие“ 2007–2013 и е на обща стойност 29 379 323,89 лв., от които предоставената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 26 011 937,93 лв. и 3 367 385,96 лв. са собствен принос на Община Русе. Общата продължителност на Проекта е 36 месеца. Главната му цел е ефективно и устойчиво подобряване качеството на услугата градски транспорт.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.