Селфи причинило катастрофата, при която загинаха двете деца край Сливен

Светкавица от мобилен телефон заслепила неопитния 19-годишен шофьор, който погуби двама свои приятели край Сливен. Младежите си правили селфи, а ярката светлина разсеяла младежа и той изпуснал управлението на автомобила. Колата излетяла с бясна скорост от завой и се преобърнала в канавка. При нелепия инцидент загиват 14-годишно момче и 18-годишно момиче. Това разкрива пред „Телеграф” 16-годишната приятелка на пишман водача – Даяна, която е с потрошен врат след катастрофата, станала в неделя вечер на пътя от Сливен към Ямбол.

В неделя Васил Колев, който се сдобил с шофьорска книжка преди броени месеци, взел колата от сестра си – „Пежо 307”, за да отиде на плаж с приятелката си Даяна, 14-годишната Яна и 18-годишния Ивайло. И четиримата са от Ямбол и решили да пътуват до популярния басейн „Мъндев” в Сливен. Още по пътя натам непълнолетните момичета споделили във "Фейсбук" снимка, на която позират с патронче водка. Последвал втори фотос в социалната мрежа, на който осмокласничката се хвали, че отива в съседния град с Ивайло. След цял ден на басейна тийнейджърите поели по обратния път към дома.

Малко след 21 часа Васил започнал да демонстрира с колко висока скорост може да шофира. При разклона за село Камен, където има опасен завой, според приятели на неопитния водач, той решил, че ще може да го вземе с близо 130 км/ч. Щом навлязъл в него обаче, младежът изгубил контрол над управлението и буквалон излетял от пътя.

„Не беше така. Беше тъмно, а Яна от задната седалка тръгна да снима с телефона. Заслепи Васко и той изгуби контрол над колата”, признава оцелялата Даята. След секунда колата се преобърнала по таван в канавката. 14-годишната Яна починала на място от сблъсъка. 18-годишният Ивайло издъхнал в реанимацията на сливенската болница. „Черепът му бил буквално раздробен. Имал е и много тежки травми на гърдите и корема”, споделят негови приятели.

Виновникът за катастрофата не е карал пиян. След адската катастрофа той е със счупена ръка, приятелката му Даяна – с потрошен врат.

Шофьорът е в шок и все още не е разпитван. Ще даде показания днес, обясняват от полицията в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини