Туристката, която издъхна в хижа в Рила, е работила в НОИ

Туристката Галя Павлова, която издъхна на хижа „Пионерска“ в Рила планина, е дъщеря на дългогодишния председател на читалище „Развитие” във Враца Румен Павлов. Галя е работила в националния осигурителен институт в областния град, съобщва konkurent.bg. Само за няколко часа стотици приятели изказаха съболезнования в профила й във фейсбук.

Припомняме, че Галя се свлякла на пода, докато миела зъбите си. Веднага е извикан екип на Спешен център - Сапарева баня да окаже медицинска помощ на туристката. Брат й и останалите от групата се опитали да я свестят, като я поливали с вода, но жената не давала признаци на живот. Гостите на хижата били потресени от трагедията. Медицинският екип пристигнал с линейка на хижата, но само констатирал смъртта на туристката. Според лекарите Галя е получила тежък инфаркт и е починала на място. Близките й са отказали аутопсия.

Това е втора голяма трагедия за семейство Павлови, след като преди по-малко от година загубиха бащата на Галя – Румен. Той бе дългогодишен председател на настоятелството на читалище „Развитие“ и почина на 6 декември 2014 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини