Правителството ще търси 3 млрд. лв. за завършването на ключови проекти до 2020 г.

Кабинетът „Борисов“ ще търси 3 млрд. лв. за ключови пътища, които са връзка с европейските транспортни коридори през България, съобщи министър Лиляна Павлова по време на четвъртия дебат от националната кампания „Деветте пътя към еврофондовете 2015 - 2020“: „Региони в растеж“, организиран от в. „Труд“ и в. „24 часа“, съвместно с КРИБ.

На следващото си заседание МС ще одобри националната пътна стратегия, част от дългосрочната визия за развитието на транспортната инфраструктура на България. Амбицията на правителството е с европари да се довърши магистрала „Хемус“, а друго финансиране ще се търси за отклоненията от магистралата: София – Видин и София – Калотина, Велико Търново – Русе, Варна - Бургас и тунела под Шипка. Средства могат да се осигурят по схемата „Европейски транспортни коридори“ от Европейската инвестиционна банка и други инвеститори.

По европрограми до 2020 г. със сигурност ще бъде завършена магистрала „Струма“, каза още Павлова. По думите й за цялостното завършване на пътната инфраструктура в страната са необходими 6 млрд. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес