АБВ в Благоевград се разпада заради скандал с листа и кандидат за кмет

Общинската структура на АБВ в Благоевград се разпада, почти всички 430 активисти начело с лидера са подали заявления за напускане.

Причината е, че от централата в София им наложиха да подкрепят и застанат зад кандидатурата на Владимир Елезов като кандидат за кмет и водач на листата за предстоящия местен вот в Благоевград.

Елезов за втори път се пробва като мераклия за кмет от името на гражданско сдружение. Самият той e известен в Благоевград като кадър, създаден от бившия градоначалник Костадин Паскалев.

Местните активисти на АБВ обаче не го припознаваха като своя кандидат. Лично лидерът им Георги Първанов дойде преди дни, за да успокои страстите и отново повтори, че партията стои зад Елезов. Но когато тези дни е започнало реденето на листите се е стигнало до нов конфликт, тъй като местата, определени за АБВ, били трето, шесто и девето.

Първи оставката си хвърли общинският лидер на АБВ адвокат Спас Велков.

"Централата ни по този начин се самоубива, това е недопустимо и обидно", коментира ситуацията Александър Мановски, зам.-председател, който също напусна редиците на структурата.

Велков твърди, че в основата на това налагане на Владимир Елезов стои Костадин Паскалев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини