ЦСКА иска съд за екшъна на „Герена“

ЦСКА призова органите на реда и правосъдната система в България да вземат мигновено отношение за побоя над „червените“ юноши Иван Ангушев и Герман Петров на вечното дерби при малките с „Левски“. Ужасяващи телевизионни кадри показват как двамата са бити и замервани с бутилки на помощното игрище на „Герена“.

В декларация ЦСКА попита съдията Вихрен Манев защо въобще продължи мача, който след 30-минутно прекъсване завърши 3:0 за „Левски“. На терена „червените“ не искаха да играят повече.

„Случилото се е в разрез с всички нравствени и нормативни закони в България - пише ЦСКА. - Нима грозните сцени, в които се бият беззащитни деца, не дават основание за прекратяване на мача? А вие, г-н Боримиров (шеф на школата на „Левски“ – б.а.), замисляте ли се, че на мястото на Ангушев можеше да е вашият син (Алекс Боримиров, вкарал един от головете - б.а.)? Нашите състезатели ще потърсят правата си в съда.“

Според правилника на БФС глобите за проблеми в юношески мачове са 50 процента по-ниски, отколкото при мъжете. „Левски“ е заплашен с лишаване от домакинство за 2 мача и 10 000 лв. глоба. Ако хвърлен предмет или удар е причинил нараняване, се добавя 1 мач и 4000 лв. От главата на Ангушев се виждаше кръв заради аркада.

При положение че това се приеме за нараняване с тежки последствия, санкцията става 3 мача и 30 000 лв. БФС може да накаже и ЦСКА. Това ще е при положение, ако се прецени, че фенове и на двата клуба са виновни.

ФЕНКЛУБЪТ НА „ЛЕВСКИ“:

Родителите изложиха децата си на риск

Националният фенклуб на „Левски“ отвърна на заплахата от ЦСКА, че битите „червени“ юноши ще съдят клуба. „Сините“ запалянковци излязоха с декларация срещу вечния съперник.

„Искахте ли съд, когато счупихте „синьото“ БФС - пита фенклубът на „Левски“. - Искахте ли съд преди дни, когато над 50 маскирани и въоръжени с тръби и боксове минаха край Ларгото в търсене на саморазправа и вилняха в центъра на София? Искахте ли съд, след като вашите утайки (добре е да гледате себе си, когато използвате подобни определения) гониха, замеряха с бутилки и ритаха играчи на противников отбор по време на контролен мач (двубоя срещу „Ашдод“ - б.а.)? Вчера родителите на играчите в червено се държаха нагло и провокативно в продължение на целия мач. Подскачаха и нахалстваха при всеки тъч. Какъв родител трябва да си, за да излагаш детето си на риск, при положение че ти е напомнено, че не си у вас? Ако очаквате, че ще си веете байрака на „Герена“ и че в замяна ще получите сладки и кафе, значи сте глупави. Инцидентът е плод на неадекватното поведение на шепа хора, които бяха забравили къде се намират.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ