Хванаха мъж, отглеждал марихуана в гора

В Районна прокуратура-Пловдив се води бързо производство срещу П. И., на 31 г. от гр. Раковски, и Н.Л., на 25 г. от гр. Раковски, привлечени като обвиняеми за отглеждане на растения от рода на конопа.

На 5 септември 2015 г. в гориста местност край с. Момино село, общ. Раковски, служители на РУ-Раковски са установили общо 36 растения от рода на канабиса в напреднала фаза на растеж, със средна височина 2,30 метра. В близка леха до тях са открити още 6 растения с по-ниска височина. Растенията се отглеждали между храсти и дървета, към които били прикрепени със сезал, а наблизо имало напоителен канал. При огледа са открити туби и кофи за поливане, мерителни пластмасови кани, ръчна пръскачка с накрайник за пръскане и др.

При последвало претърсване в дома на един от обвиняемите в Раковски са намерени още 2 растения от рода на канабиса, отглеждани в саксия.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са извършени огледи, разпитани свидетели. Извършена е експертна справка. Тествани с полеви наркотест растенията реагират на марихуана. П. И. и Н. Л. са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа. Продължават активните процесуално-следствени действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини