Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Най-малко 10 човека са в неизвестност след порой в израелската пустиня Негев

Пишат нов закон за търговските марки

Ерик Рубин: Казусът с българските граждани, за които се иска екстрадиция, трябва да бъде решен между правосъдните министерства на САЩ и България

КЕВР може да спре сделката с ЧЕЗ (обзор) Регулаторът решава при продажба на над 20% от капитала на енергийно дружество

Станишев за увеличаването на квотите за бежанци: Необходимо, но не достатъчно

Със свещ в ръка, днес в Страсбург Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент почете с минута мълчание хилядите жертви на кризата с бежанците, загинали в опит да достигнат сигурността на европейските страни. Депутатите носеха значки с имената на двете деца, които станаха символ съответно на трагедията и надеждата на кризата с бежанците: 3-годишният Айлам, една от хилядите жертви на миграцията, чието тяло наскоро беше намерено на бреговете на Турция, и 6-годишната Шемс, която не може да получи адекватна медицинска помощ след инцидент в бежански лагер в северен Ирак.

Сергей Станишев, лидер на Партията на европейските социалисти и евродепутат, изрази своите съболезнования и съчувствие и припомни, че по отношение на бежанската вълна, основен приоритет за ПЕС винаги е било спасяването на човешки животи.

“Продължаваме да настояваме за единен подход на ЕС към бежанската криза, основан на солидарност, тъй като нито една страна-членка не е в състояние да се справи с проблема сама, но това няма да бъде достатъчно, дори и с увеличени квоти”, заяви Станишев.

“Липсата на мир, политическа стабилност и икономическо развитие ще продължи да тласка хората към бягство в търсене на сигурност и по-добър живот. По време на дебатите утре в пленарна зала за състоянието на Съюза и миграцията, очаквам председателя на Комисията Юнкер да представи дългосрочна визия по тези сложни въпроси”, допълни той.

По-рано днес Станишев се срещна с европейския комисар за международно сътрудничество и развитие Невен Мимица. На срещата двамата обсъдиха необходимостта от фокусиране и обединяване на всички финансови инструменти на ЕС, свързани с развитието, в един общ фонд, за да могат средствата да бъдат насочвани по-бързо и ефективно към страните-източници на миграция.

“Очаквам визия за намиране на решение на конфликтите в района, за да се създадат условия за възстановяване на държавността и икономическо развитие”, каза в заключение Станишев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.