ГЕРБ замрази спорни промени в НК Бизнесът се противопостави на еднаквия режим за корупционни престъпления

Икономистът проф. Димитър Иванов: 90% от икономиката ни се крепи на Гинки

Столетов, наший генерал, се яви на пощенска марка Солистите от Оркестъра за народна музика на БНР и Мистерията на българските гласове поздравиха гостите

Борисов в Брюксел: Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено (ВИДЕО)

Пускат асансьор за 350 000 лв. в шуменската болница Министерско лъскане на коридори преди водосвета

Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Тръмп бесен заради поредния теч на информация от екипа му Поздравил Путин за победата, въпреки препоръката на съветниците си

Петр Келнер купи „Теленор“ в България Компанията вече има един и същи собственик с Нова телевизия

Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Разследват главната счетоводителка на езиковата гимназия в Ловеч за 100 000 лева

Главната счетоводителка на Гимназията за чужди езици “Екзарх Йосиф Първи” в Ловеч Мeглена Тодорова е обвинена в присвояване на над 100 000 лв. Сигналът е подаден от директора на училището Радослав Хитов въз основа на резултатите от извършен одит от страна на Община Ловеч – основен разпоредител на бюджетните средства на елитното училище.

Проверката е открила, че от началото на 2014 г. до февруари т.г. Тодорова неправомерно е превеждала суми от касата на гимназията на пет фирми за неизвършени или частично извършени услуги. С част от средствата е платено на фирми за по-голям от извършения обем работа.

Меглена Тодорова е освободена от работа, а срещу нея е образувано досъдебно производство в момента. От община Ловеч са започнали одит и на предходни периоди. Целта на новата ревизия е да се представят факти и експертизи, за да стане ясна до стотинка присвоената сума, както и механизмите на престъпния акт.

Наказанието за подобно престъпление е до 8 години лишаване от свобода, съобщи Кирил Петров от окръжна прокуратура – Ловеч.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.