Разследват главната счетоводителка на езиковата гимназия в Ловеч за 100 000 лева

Главната счетоводителка на Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч Мeглена Тодорова е обвинена в присвояване на над 100 000 лв. Сигналът е подаден от директора на училището Радослав Хитов въз основа на резултатите от извършен одит от страна на Община Ловеч - основен разпоредител на бюджетните средства на елитното училище.

Проверката е открила, че от началото на 2014 г. до февруари т.г. Тодорова неправомерно е превеждала суми от касата на гимназията на пет фирми за неизвършени или частично извършени услуги. С част от средствата е платено на фирми за по-голям от извършения обем работа.

Меглена Тодорова е освободена от работа, а срещу нея е образувано досъдебно производство в момента. От община Ловеч са започнали одит и на предходни периоди. Целта на новата ревизия е да се представят факти и експертизи, за да стане ясна до стотинка присвоената сума, както и механизмите на престъпния акт.

Наказанието за подобно престъпление е до 8 години лишаване от свобода, съобщи Кирил Петров от окръжна прокуратура - Ловеч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони