Над 30 изстрела по породисто куче в Студентски град, 8 го убиха

За покъртително убийство на домашно куче разказаха членове на фейсбук група за почитатели на известната порода кане корсо. Те твърдят, че случката се разиграла в понеделник, и публикуват снимки на убитото животно с малко момченце, вероятно един от неговите стопани.

Ето какво пишат от кучкарника Cane Corso Sangue Antico Kennel:

„Днес след брутално и нелепо убийство бяхме лишени от живота и вярното приятелство на едно от кучетата ни! Тор беше убит с 8 изстрела насред центъра на Студентски град от човек, който си позволи да стреля посред бял ден по домашно куче в оживен квартал, организирайки собствено сафари, застрашавайки живота на цивилни хора!

Тор не беше свирепо и диво животно, а добре гледано и възпитано изложбено куче от породата Кане Корсо, която се слави с добрия си характер.

Тор беше само на 10 месеца и тепърва опознаваше света около себе си. Тор беше едно от най-добрите и верни кучета които сме имали и които сме познавали, такова което остава завинаги в сърцето.

Почивай в мир приятелю, ние няма да те забравим! Приятели моля споделете това и нека заедно да се опитаме да спрем насилието над животни!”

В коментарите под снимките от групата обясняват, че изстрелите са били общо над 30 – с пистолет и ловна пушка. Стрелецът първоначално е помислил, че породистото куче е застрашило бездомно куче, но и двете животни са мъртви. Пострадала е и бременна женска от същия кучкарник, но тя ще оцелее.

Авторът на поста пише, че са сезирани институциите, но не уточнява кои.

„Боже! Има хора, които убиват животни за удоволствие! В кв. Овча купел един самозванец уби около 15 свраки и уби и зарови 2 котки в чужд двор. Подаден бе сигнал и нищо. Дано при Вас има резултат. Това е пълна лудост”, написа възмутена Фейсбук потребителка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини