Пиян апаш пробва да открадне ято гълъби в монтанско село

Обилно почерпен крадец щурмувал посред бял ден двора на свой съселянин и се опитал да открадне ятото му от спортни гълъби. За негово злощастие обаче домакинът се прибрал по същото време, заловил го и го предал на полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В понеделник 52 годишният криминално проявен Йордан И. от село Комощица заседнал още от сутринта на маса и до обед се напил. Парите му обаче свършили и апашът решил да задигне гълъбите на познатия си Ивайло С./44 г./. Гуляйджията чул, че мъжът е отишъл до столицата, към 16 часа влязъл в двора му и се запътил към клетката, където пърхали 62 птици. Точно преди да влезе във волиерата обаче стопанинът се върнал и го подгонил.

Пиян до козирката Данчо хукнал да бяга, но се спънал и паднал. Малко по-късно пристигнала и полиция и прибрала крадеца. "Данчо краде и пие, откакто се помни. Много пъти е бил и арестуван, и бит от пострадали, но не се отказва. Чул е, че спортните гълъби са скъпи и е решил да спечели бързо и много. Ама пак пострада той!", коментираха в селото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони