Съд в Благоевград поправи грешка за 8000 лв. за умрял от задавяне работник

Фактическа грешка при изписването на сумата за обезщетение за вреди от злополука, завършила със смърт, бе поправена чрез дело от Районен съд - Благоевград.

Магистрати сбъркали и изписали в решение цифрата 20 080 като обща сума пари обезщетение за близките на загинал. А реално определената сума по делото е била с 8 осем хиляди лева повече или 28 080 лева.

Грешката обаче се наложи да бъде оправена в открито заседание на което бяха извикани и страните по казуса.

Делото бе заведено от роднини на починал работник по чистотата в Благоевград, които осъдиха работодателя му да им плати 28 080 лв. обезщетение за причинени болки и страдания от загубата на близък човек.

51-годишният Любен Димитров от Благоевград умрял от задавяне на християнския празник Голяма Богородица - 15 август 2012 г. Мъжът работел към общинска фирма "Биострой" като чистач.

Той започнал работа в 7,30 часа, но час по-късно седнал да закусва, задавил се със салам и починал.

Вдовицата и четирите й пълнолетни деца изпратили покана до директора на "Биострой" Васил Бачев да им изплати обезщетение от общо 100 хил. лв. в 15-дневен срок.

Съдът определи като справедлив размер на обезщетение за претърпените неимуществени вреди сумата от 60 000 лв. - 20 000 лв. за вдовицата и по 10 000 лв. за четирите деца.

От тази сума са извадени получените вече от застраховката 31 920 лв. За петимата остава да вземат още 28 080 лв. . Решението може да се обжалва пред Окръжен съд - Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони