Условни присъди за двама шофьори убийци

Двама шофьори, отговорни за смъртта на трима души, получиха условни наказания от Варненския окръжен съд.

Година и 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок получи Иван Иванов от Девня, който на 24 януари прегази пешеходец на крайезерния пък между Девня и Варна. 46-годишният професионален шофьор бе лишен и от право да сяда зад волана за срок от 2 г.

Въпреки че и преди е имал наказания за нарушение на правилата за движение, Иванов се размина с решетките, защото веднага след фаталния инцидент е направил всичко възможно да окаже помощ на жертвата. В съдебната зала стана ясно, че той е карал със 77,38 км/ час, когато е застигнал пешеходеца и не е успял да спре навреме. Според вещите лица на мокрия тогава път водачът би могъл да избегне удара при скорост от под 71 км/ч.

С близо 93 км/ч и 0,7 промила алкохол в кръвта пък е летял в средата на шосето другият осъден шофьор, помел мотоциклетист и спътницата му. Катастрофата станала на 31 август 2014 г. в дългополското с. Медовец. 43-годишният Нерзин Кямилов от с. Партизани отивал на сватба с двама приятели. Влизайки в десен завой, видял носещия се насреща със 78,5 км/ ч мотор на сем. Юмерови.

Двамата водачи опитали без успех да избегнат удара, след който двамата пътнуващи с двуколесното возило загинали на място. Те също били на градус и без каски. ВОС наложи на Кямилов 2-годишна присъда, отложена с 5-годишен изпитателен срок, 2 г. пробация и 1 г. вето да шофира, като потвърди и мярката му за неотклонение - парична гаранция от 500 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право