Млад писател търси искри човечност

„Искри човечност” е втората книга на 24 – годишния писател и журналист Иван Русланов. Тя излиза четири години след премиерата на първия му роман „Черният ангел: Раждането на един от нас”.

Сборникът с разкази е събрал всички онези творби на автора, които не само са спечелили награди от престижни литературни конкурси, но и са докоснали най-силно читателите. Сред разказите може да намерите „Писмо до всички”, историята на млад писател, който посяга към наркотиците, тъй като не успява да намери разбиране в обърканото ни и изтерзано общество. Любовта е преобразена в жесток режисьор, направляващ дните ни в „Живот по режисура”. „Свобода” и „Признанието на дървения човек”, спечелили на Иван Русланов издаването на книгата по проект „Словото на младите”, ще се опитат да ни припомнят, че дори и в най-тежките ни моменти, в нас се крият сили, които могат да ни помогнат да осъзнаем истинската си стойност. Разказът „Хвърчилото на живота”, посрещнат радушно от читателите и събрал почти 10 000 преглеждания в блога на автора, ще ни запознае с умиращо момче, отправящо последна молба към родителите си. В сборника е включена и първата постановка на Иван Русланов „Парчета време”, която ще ни зададе въпроса „Нима всяко време не е подходящо, за да помогнем на някой човек?”

Разказите в сборника са носители на редица престижни литературни награди. Сред тях са награда на дружество „Български писател” в международния конкурс „Изкуство против дрогата”, първа награда от конкурса „Огънят на Орфей”, първо място в раздел литература на конкурса „Словото на младите”, специалната награда в конкурса за кратък разказ на името на „Агоп Мелконян” и други.

В сборника намират място няколко човешки истории, в които, може би, всеки един от нас ще се намери себе си. Героите търсят път към по-доброто си бъдеще, макар и добрината в душата им невинаги да бъде оценявана. „Искри човечност” е книга, която се опитва да покаже, че добротата в хората не е отживелица. Тя е онова, което помага на света да съществува по-смислено.

Премиерата на книгата в София ще бъде на 23 септември от 19 часа в галерия-музей „Класика”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура