Две театрални премиери на търговищка сцена

С премиера на комедията “Забранено за смях” ще открие новия си творчески сезон във вторник Драматичният театър в Търговище. Постановката е дело на режисьора Александър Илинденов по едноименната пиеса на Миро Гавран.

В спектакъла, който ще бъде игран на 15 септември, участват актьорите Любомир Фърков, Даниела Горанова и Теменуга Первазова. Сценографското решение е на Галина Абаджимаринова, съобщиха от театъра и издадоха в аванс, че “Забранено за смях” е един нетрадиционен поглед върху традиционния любовен триъгълник. Зрителите ще се забавляват да открият кой е “тъпият ъгъл”.

Втората премиера на старта на сезона в Търговище излиза на 23 септември. Новото заглавие е “Докосни ме” от Анна Петрова.

Спектакълът е дело на режисьора Съби Събев и е предизвикателство към младежката публика и опит да се надникне в проблемите на пубертета с усмивка.

В спектакъла участват младите актьори на Драматичен театър - Търговище, Мария Йорданова, Лъчезар Андреев и Александър Дадов, както и познатите на публиката Ивана Стоянова и Маргарита Маркова.

Те ще разиграят сцени от живота на един тийнейджър, който е чувствителен поет, неразбран интелектуалец и нещастно влюбен.

Всичко това е забъркано със смях до сълзи, уверяват младите актьори в екипа на театъра.

На сцена и през този сезон остават някои от най-успешните постановки на Драматичния театър в Търговище: “Да се влюбиш в пеперуда”, “Любов за четирима”, “Народен представител” и “Ол инклузив”.

Спектакълът “Едноокият цар”, режисиран от Владимир Петков, пък ще се играе за първи път на столична сцена в края на месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура