Еманюел Макрон обеща увеличение на разходите за отбрана

Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя

Празнуваха бабинден с водосвет и ритуално миене на ръцете на лекарите в Дебелец На тържеството присъства 73-годишната Ана Тошева, която се слави като най-опитната акушерка

Франция отхвърли британска идея за мост през Ламанша

Учреден е Съветът на учените към министъра на околната среда и водите

Чешкият парламент свали депутатския имунитет на премиера Андрей Бабиш

Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Николина Ангелкова: Над 61% от чуждестранните туристи у нас идват от страните от ЕС

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Рязък спад в консумацията на ток

Спадът на температурите в последните дни доведе до спад в консумацията на електроенергия. Това сочат оперативните данни от сайта на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Вчера от 07.00 и 08.00 часа бе отчетен най-ниският сутрешен товар за работен ден от началото на месеца – между 3288 и 3570 мегаватчаса, отчитат от компанията. В петък по същото време той е бил между 3770 и 4309 мгвтч.

Сметките сочат спад от 482 до 464 мгвтч. Спрямо понеделник също е отчетен сутрешен спад на консумацията, съответно 129 и 197 мгвтч. От началото на месеца най-висок товар от 4914 мгвтч операторът е отчел на 3 септември в 21.00 часа. Почти идентична консумация е отчетена и денонощие по-късно – 4913 мгвтч. Над 4500 мгвтч остава товарът за този час и през следващите дни, като в понеделник той достига 4592 мгвтч. До петък включително консумацията посред полунощ остава над 4000 мгвтч. Най-висока е тя на 3 септември 4177 мгвтч. На 7 септември в 24.00 часа тя пада с 333 мгвтч до 3844 мгвтч.

Вчера малко след 16.00 часа с най-голямо натоварване от 2858 мегавата работеха големите ТЕЦ-ове. Веднага след тях с постоянен товар от около 1000 мегавата бе АЕЦ „Козлодуй”, а на трето място – с 329 мегавата бяха вецовете. Производителите на най-скъп ток – фотоволтаиците, бяха четвърти с 298 мегавата. По-нататък в товара в енергийната ни система бяха тецовете към топлофикациите със 184 мегавата, заводските топлоцентрали – със 160 мегавата. Малките вецовете по това време бяха с принос от 90 мегавата, вятърните генератори – с 12 мвт и тецовете на дърва – с 12.

От вчера тръгна 3-дневна проверка на „Енерго-Про” за готовността на дружеството за предстоящия есенно-зимен сезон, пише „Монитор“. Ще бъдат инспектирани обекти в Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Добрич, Търговище и Поповица, съобщиха от енергийното министерство. По думите на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, която вчера бе в Габрово, целта на проверките е превантивно да се вземат всички необходими мерки, така че да се гарантира сигурността на електроенергийната система. Тя припомни, че през месец март над 1179 населени места с дни бяха без ток. След края на проверките ще бъде изготвен цялостен доклад, който ще е публичен за всички потребители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.