Ограничено е движението през проходите “Рожен” и “Превала”

Министър Ангелкова: Ще имаме удължаване на зимния сезон, който върви много успешно

ЕС изрази солидарност с Великобритания по случая със Сергей Скрипал

Ограничават движението на камиони заради зимната обстановка Над 100 почистващи машини и 10 аварийни екипа са на терен в София

Защо е страшно да си дясната ръка на шефа?

АПИ: Към момента няма затворени пътища за леки и лекотоварни автомобили

Опасно време в цялата страна днес

Китай планира да наложи мита върху вноса на американски продукти на стойност до 3 милиарда долара

ЕС планира по-строги мерки за защита на потребителите на фейсбук и джимейл

100 хил. шофьори може да останат без работа

Тръмп замени съветника си по националната сигурност

ЕС отзова посланика си в Русия Маркус Едерер

на 23 март 2018 да почерпят

Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

Рязък спад в консумацията на ток

Спадът на температурите в последните дни доведе до спад в консумацията на електроенергия. Това сочат оперативните данни от сайта на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Вчера от 07.00 и 08.00 часа бе отчетен най-ниският сутрешен товар за работен ден от началото на месеца – между 3288 и 3570 мегаватчаса, отчитат от компанията. В петък по същото време той е бил между 3770 и 4309 мгвтч.

Сметките сочат спад от 482 до 464 мгвтч. Спрямо понеделник също е отчетен сутрешен спад на консумацията, съответно 129 и 197 мгвтч. От началото на месеца най-висок товар от 4914 мгвтч операторът е отчел на 3 септември в 21.00 часа. Почти идентична консумация е отчетена и денонощие по-късно – 4913 мгвтч. Над 4500 мгвтч остава товарът за този час и през следващите дни, като в понеделник той достига 4592 мгвтч. До петък включително консумацията посред полунощ остава над 4000 мгвтч. Най-висока е тя на 3 септември 4177 мгвтч. На 7 септември в 24.00 часа тя пада с 333 мгвтч до 3844 мгвтч.

Вчера малко след 16.00 часа с най-голямо натоварване от 2858 мегавата работеха големите ТЕЦ-ове. Веднага след тях с постоянен товар от около 1000 мегавата бе АЕЦ „Козлодуй”, а на трето място – с 329 мегавата бяха вецовете. Производителите на най-скъп ток – фотоволтаиците, бяха четвърти с 298 мегавата. По-нататък в товара в енергийната ни система бяха тецовете към топлофикациите със 184 мегавата, заводските топлоцентрали – със 160 мегавата. Малките вецовете по това време бяха с принос от 90 мегавата, вятърните генератори – с 12 мвт и тецовете на дърва – с 12.

От вчера тръгна 3-дневна проверка на „Енерго-Про” за готовността на дружеството за предстоящия есенно-зимен сезон, пише “Монитор”. Ще бъдат инспектирани обекти в Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Добрич, Търговище и Поповица, съобщиха от енергийното министерство. По думите на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, която вчера бе в Габрово, целта на проверките е превантивно да се вземат всички необходими мерки, така че да се гарантира сигурността на електроенергийната система. Тя припомни, че през месец март над 1179 населени места с дни бяха без ток. След края на проверките ще бъде изготвен цялостен доклад, който ще е публичен за всички потребители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.