Съмнителен пакет в лагера на турски спасители в Монтана вдигна по тревога МВР

Промяна в правилата за управление на електроенергийната система ще позволи на бизнеса да участва в осигуряване на студен резерв

Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Палестина

Катастрофа между автомобил и снегорин на магистрала “Марица”, един човек е пострадал

Дженифър без секс цяла година

Хърватското правителство прие Истанбулската конвенция

Саркози заяви, че обвиненията в корупция срещу него са лъжа и манипулация

Вижте кои са предложените от председателя Пламен Георгиев за членове на новата комисия за борба с корупцията

Възстановено е движението на влакове в междугарието Долна Махала – Карлово

Студентка спечели конкурса за лого на “Варна-Европейски град на спорта”

Задържаха деца за незаконна сеч

Николай Нанков издаде разрешение за строеж на още 2 км от магистрала „Струма“

РИОСВ – Бургас проверява сигнали за бедстващи щъркели

Столетна будка за вестници се прероди за нов живот край Дунав Ломчани и вестник „Труд” възстановиха най-старата и красива вестникопродавница в България

Вижте резултатите от проверката на пешеходните пътеки в страната (ГРАФИКИ) Пет области са системни нарушители на правилата за сигнализация и маркировка

Първият сигнал за незаконните къщи в Гърмен е бил от 2000 г.

“Събарянето на незаконните постройки в Гърмен не е политическо решение. Функциите на ДНСК за контрол на строителството по никакъв начин нямат политически оттенък”. Това каза пред Нова телевизия директорът на ДНСК Милка Гечева.

“Когато сигнал е получен в ДНСК през 2001 г., веднага е извършена проверка на място и са издадени заповеди за спирането на първите 14 строежа. Други незаконни строежи тогава нямаше. След това многократно е напомняно на Община Гърмен да се извършват проверки и да не се допуска извършването на незаконното строителство. Факт е, че този контрол не е упражнен”, коментира Гечева.

“От 2001 до 2007 г. строителството продължи. През 2007-а ДНСК извърши нова проверка, издават се още 14 заповеди за спиране на строежи и се констатира, че вече има завършени къщи. В резултат на това през 2011 г. са издадени 124 заповеди за премахване на постройки”, обясни още директорът на ДНСК.

Гечева обясни забавянето на събарянето на къщите с това, че някои от заповедите са били обжалвани в съда, а за да могат те да бъдат изпълнени, трябва да се спази цялата процедура. През тези четири години собствениците са издирвани, за да могат да им бъдат връчени заповедите, но тяхното намиране се оказва трудно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.