Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Реклама на детска градина в София: Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си

Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си. С този призив 44 ОДЗ „Калина“ в столичния квартал Ботунец привлича възпитаници, съобщава bTV.

След подадения сигнал в Столична община, посланието от сайта на детската градина е свалено. Случаят е предаден и на ДАНС. От Инспектората на СО са установили нарушения в детската градина.

И кметът, и директорката на детската градина обаче не виждат нищо нередно в това. Тъй като в квартала преобладава ромско население, те смятат, че това е подход за интегрирането на децата и привличането им в детската градина, където могат да се образоват. Жителите в Ботунец също приемат подхода за нормален.

Човекът, пратил сигнала до bTV, казва, че подобен подход се използва и в училищата в Ботунец.

„Децата не трябва да ги разделяме и да казваме: тук ще има само мюсюлмани“, коментира пред bTV отец Иван. Той каза, че не е лошо да се говори на децата, че Бог е жив и помага и прощава, а който направи лошо, ще бъде наказан. „Защото децата разбират и ги е страх, а когато не ги е страх могат да правят всичко“, каза още той.

Според говорителя на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов православието е приоритет, но държавата е светска. „Трябва да отчетем, че живеем в една мултикултурна среда, което трябва да бъде отразено в обществения живот. Не виждам нищо скандално в това, че директорката е подходила по този начин. Много хора не усяват да привлекат ромското общество да ходи на училище“, каза той и уточни, че в България живеят 1.5 млн. мюсюлмани. Той определи кораничния цитат като сентенция. „Не виждам нищо лошо в това световните мъдрости да бъдат в услуга на човечеството“, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.