Лиляна Павлова за българското европредседателство: Мисията е изпълнена успешно

Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

Реклама на детска градина в София: Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си

Бойте се от Аллах и бъдете справедливи към децата си. С този призив 44 ОДЗ „Калина“ в столичния квартал Ботунец привлича възпитаници, съобщава bTV.

След подадения сигнал в Столична община, посланието от сайта на детската градина е свалено. Случаят е предаден и на ДАНС. От Инспектората на СО са установили нарушения в детската градина.

И кметът, и директорката на детската градина обаче не виждат нищо нередно в това. Тъй като в квартала преобладава ромско население, те смятат, че това е подход за интегрирането на децата и привличането им в детската градина, където могат да се образоват. Жителите в Ботунец също приемат подхода за нормален.

Човекът, пратил сигнала до bTV, казва, че подобен подход се използва и в училищата в Ботунец.

„Децата не трябва да ги разделяме и да казваме: тук ще има само мюсюлмани“, коментира пред bTV отец Иван. Той каза, че не е лошо да се говори на децата, че Бог е жив и помага и прощава, а който направи лошо, ще бъде наказан. „Защото децата разбират и ги е страх, а когато не ги е страх могат да правят всичко“, каза още той.

Според говорителя на Главното мюфтийство Ахмед Ахмедов православието е приоритет, но държавата е светска. „Трябва да отчетем, че живеем в една мултикултурна среда, което трябва да бъде отразено в обществения живот. Не виждам нищо скандално в това, че директорката е подходила по този начин. Много хора не усяват да привлекат ромското общество да ходи на училище“, каза той и уточни, че в България живеят 1.5 млн. мюсюлмани. Той определи кораничния цитат като сентенция. „Не виждам нищо лошо в това световните мъдрости да бъдат в услуга на човечеството“, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.