Пуснаха квотите за калкан

Намериха тяло на жена на плаж в Бургас

Грипна епидемия и в Стара Загора, грипна ваканция от утре

Спасиха мъж, изгубил се на Витоша

Истанбулската конвенция сблъска протест и контрапротест пред НС (СНИМКИ)

Депутатите от БСП поискаха Борисов да дойде в НС за вота на недоверие

Рецидивисти по тютюна хванати пак с 440 килограма Марио и Георги се издали, рязко намалили пред патрулка

18 години затвор грозят трима българи в Турция за трафик на гюленисти

Синята зона в Пловдив поскъпва от 1 април Цената на паркирането става от 1.50 на 2 лв.

Съдят 19-годишен шофьор, убил велосипедист след употреба на дрога

Арестуваха 58-годишен мъж от Силистра, правил фалшиви документи

Намаляват броя на евродепутатите Предвижда се те да бъдат 705 вместо 751

Без заседание на кабинета утре, министрите са в Европарламента за председателството

„Етър“ взе юноша на „Барселона“

В 153 училища в страната днес не се учи поради висока заболеваемост

Съдът обяви фалит на „Мега Мол Русе“

„Мега Мол Русе” АД е обявен в несъстоятелност и решението, което подлежи да незабавно изпълнение, се вписва в търговския регистър. Това постанови Окръжният съд в крайдунавския град. Дружеството тряббва да прекрати дейността, като възбраната и запора върху имуществото му остава. Длъжникът се лишава от правото да управлява и да се разпорежда със собствеността си. Решението може да се обжалва в едноседмичен срок.

До фалита се стигна, след като м.г. лондонският клон на Банка Пиреос СА заведе изпълнително дело за над 40 млн. евро необслужван кредит. В иска банката настоя „за предварителни обезпечителни мерки“ на имуществото на длъжника по договори за заеми и цесия. Парите от затъналия мол си потърсиха и други кредитори. Търговско-развлекателният комплекс беше запечатан от частен съдебен изпълнител.

От дружеството се опитаха да преговарят процедурата за несъстоятелност да се прекрати, защото активите надхвърлят пасивите му. В „Мега Мол Русе“ бяха инвестирани над 30 млн.евро. Според публичния финансов отчет за 2011 г. задълженията му са над 46 млн.лв., а активите надхвърлят 52,4 млн.лв.

Молът беше открит в края на 2010 г., но не успя да привлече достатъчно търговци и клиенти. Справка в Търговския регистър сочи, че преди 2 г. АД-то е закупено от офшорните компании „Синерджи Маркетинг Лимитид“ от Сейшелите, „И Си Ди Мениджмънт“ /Кайман/ Лимитид от Каймановите острови и „Асмита Холдингс Лимитид“ от Кипър. Обявеният размер на капитала е 5 240 400 лв. Мандатът за управление на директорския борд изтече на 30.08.2014 г.

Първият открит мол „Роял Сити Център“ в Русе също се разпродава на части от частен съдебен изпълнител. Насроченият публичен търг на 9 октомври т.г. е по искане на Райфайзен банк за непогасени кредити от собственика ЕТ „Магик – Магдалена Стоянова“ по учредени ипотеки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.