Парламентът отхвърли искане Митов да се препита за руските самолети

Парламентът отхвърли идеята външният министър Даниел Митов да бъде изслушан за решението да не се допуска преминаването на руски самолети с хуманитарна помощ за Сирия през въздушния ни коридор, предаде БГНЕС.

Предложението, което бе отхвърлено със 76 гласа, 29 въздържали се и 58 "за", бе на лидера на Атака Волен Сидеров, който заяви, че това решение е грешна политика и така се добавя още един негативен щрих към по начало грешната външна политика на България.

Веднага след това председателят на БСП Михаил Миков предложи да бъде включено като точка в дневния ред предложението за преразглеждане на идеята работещите до минималната работна заплата да могат да възстановяват 10 процентния си данък след изтичането на данъчната година. "Последните месеци се говори постоянно как се увеличават приходите в бюджета, бяха отнети на 300 000 работещите бедни онези 10 % от доходите, които са важни за оцеляването на децата им. Ако 10 % се върнат, това ще има и добър фискален ефект, защото част от тези средства ще отидат за потребление, не за хайвер, луксозни стоки, а за храна на децата им", добави Миков. Това предложение, обаче депутатите също не сметнаха за важно и отхвърлиха.

Те отхвърлиха и предложението на депутата от БСП Атанас Мерджанов, който предложи преразглеждане на санкциите срещу Русия. "Политиката на ЕС за санкции и отговорът с контрасанкции не е продуктивно за българските граждани, търговци и производители. Добре е българският парламент да проведе този дебат, какъвто се провежда и в други европейски държави", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини