Гръцки опозиционен лидер за спора за името на Македония: Двайсет години живеем с този нерешен въпрос, ще можем още 2-3 години

Продадоха на търг бутилка френско вино от 1774 г.

Руски военни са загинали при нападение на бунтовници в Сирия

Тоневи – едно обикновено семейство с пушки на рамо Сливенци пазят традициите в клуб „Традиция”

Хроничната миелоидна левкемия вече не е смъртоносно заболяване

До края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на работещите в МБАЛ Ловеч

Гришо победи египтянин на старта на “Ролан Гарос”

Съдът отхвърли корекционна фактура за 1 298 лв. ток

Португалската легенда Маниш ексклузивно пред „Труд“: Роналдо няма свободно време, всичко е футбол

Откриват сезона заедно с нов път към Слънчев бряг Хотелиери: Нашите кадри бягат, но и ние сме интересни за много нации

Отмениха полетите на хиляди пътници на лондонското летище “Станстед” заради гръмотевична буря

Александър Вучич прогнозира, че Македония и Албания няма да получат нищо повече от похвала за напредъка в реформите

България е извън европрограмата за борба срещу биотероризма

В сериала „Сестри” връзката не е само родствена

Вижте как Натали Трифонова играе сиртаки (ВИДЕО)

Честит празник на гражданите на Опака – 5 септември!

Честит празник на гражданите на Опака – 5 септември!

Скъпи съграждани,

Поздравявам ви с празника на Опака, който е обявен за град през 1984 г.

Вече 31 години ние вървим по пътя на модернизиране на нашия край. Инвестираме в образованието, културата, пътищата и услугите за населението. За последните 4 г. в населените места от общината вложихме близо 10 млн. лв. Всички проекти, които реализираме, са насочени към превръщането на Опака и селата в едно по-добро място за живот, което дава перспектива на младите и повече спокойствие на възрастните. И ако днес на всички ни e трудно, ако днес вярата в бъдното е крехка, нека не забравяме, че в нашите земи е съхранен духът на българските царе. Тук, при нас, в скалния манастир в Крепча са и най-старите ни познати думи на кирилица, идващи още от 921 г. Нека съберем в едно славната история на земите ни, обединените усилия за подобряване на живота и създаването на работни места, за да направим нашата Опака модерна и успешна. Честит празник!

Лютфи Реянов, кмет на Опака Лютфи Реянов – кмет на Опака

41 млн. лв. за водния цикъл в общината

Мащабен проект за 41 млн. лв. за цялостна подмяна на водопроводната мрежа, изграждане на канализация, пречиствателна станция за отпадни води и възстановяване на улиците е готов в община Опака. Техническите проекти са изготвени за над половин млн. лв. по Оперативна програма “Околна среда” и чакат отваряне на схемата за финансиране. Това ще бъде най-големият проект, който ще се реализира през новия период в общината. В програмата си за идващия мандат градоначалникът Лютфи Реянов залага ремонт на четвъртокласния път Крепча – Гърчиново – Люблен – Садина. Има готовност и по проект по селските райони за реконструкция на уличната мрежа в селата Крепча, Голямо Градище и Гърчиново. Наред с инфраструктурните проекти, които подобряват бизнес и жизнената среда, общината работи целенасочено и по схеми за създаванена заетост и грижа за хора в неравностойно положение. Опака кандидатства с проект за създаване на Център за почасови услуги за близо 500 хил. лева. Предвидено е да се наемат 44 лични и социални асистенти, които ще обслужват 46 потребители с увреждания. Той ще е продължение на действащ сега проект в подкрепа на 38 лица с увреждания. По регионалната програма за заетост в момента са ангажирани 30 лица на половин ден. В усилията си да създава заетост в района, който е с близо 29% безработица, общината всяка година назначава работници в аварийни групи, младежи с висше образование по програмата “Старт на кариерата”, работници по поддръжка на пътища, хора с увреждания и други. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.