Откриха убит издирван мъж

Небето стресна софиянци предпразнично (СНИМКИ) Петък ни изненада с два атмосферни феномена

Мей: Не е приемливо да се блокира предложението на Лондон за „мек“ Брекзит, без да се предлага ясна алтернатива

Провали се делото за мярката по казуса „Роженски манастир“, всички съдии си дадоха отвод

Борисов прати в отпуск чиновници

Митничари запечатаха данъчни складове във „Винпром Карнобат”

Христо Бръзицов, който простреля в лицето полицай, ще бъде настанен за изследване в психиатрична болница Страда от изключително тежка форма на параноидна шизофрения

Митничари на Дунав мост 2 задържаха 5 кг хероин, укрит в тайник на лека кола

Намериха тялото на 18-годишната Силвия Петрова от Димитровград, обявена за общодържавно издирване

Психично болен уби с крак паленце пред ветеринарна лечебница, докторката в шок

Липса на кадри спъва дигиталната трансформация на бизнеса у нас

Министър Порожанов разпореди проверка на БАБХ заради некоректен доклад за чумата по дребните преживни животни

Кола връхлетя върху старица на пешеходна пътека в Търново Пострадалата е в болница със счупена бедрена кост

„Инерком“ подаде в КЗК ново уведомление за закупуване на активите на ЧЕЗ в България

Дмитрий Песков: С новите санкции САЩ елиминират конкуренцията от Русия

Председателят на КЕВР: Очаквам утре официалното предложение на „Булгаргаз“ за цената на природния газ

Очаквам утре официалното предложение на „Булгаргаз“ за цената на природния газ. Това каза пред журналисти председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, съобщи „Фокус“.

На въпрос дали са получили доклада на Агенцията за държавна и финансова инспекция, Иванов посочи, че продължават да получават доклади от проверки на различни ВЕИ производители. „Те се предоставят, обработват се данните, но след като в закона не залегна разпоредба, която да изисква ответни наши действия, те остават при нас като сведения за сектора“, уточни той.

Относно предложението на „Булгаргаз“ за цената на природния газ, Иванов заяви, че то ще стане известно утре. „Срокът за подаване на предложение е до 10-то число на предходния месец, от който започва тримесечието. Аз самият очаквам утре официалното предложение на „Булгаргаз“, обясни Иванов. „Ние ще изпълним изискванията на 30 септември да обявим с решение цената на природния газ за четвъртото тримесечие и съответно цената на топлинната енергия – това, което се изисква съгласно нашите нормативни актове и закона“, каза Иванов. Той заяви, че предварително не може да каже нищо, преди да е дошло предложението на „Булгаргаз“. „Първо трябва да се запознаем с предложението и да се произнесат експерти от нашата специализирана администрация и едва тогава КЕВР ще го разгледа и ще излезе с решение“, заяви той. На въпрос какво е наблюдението му върху сектора и как върви в момента енергийният пазар след приемането на поправките в закона, Иванов отговори, че според него един месец е крайно недостатъчно време, за да се правят заключения и наблюдения. „Това, което чета е, че търговците на електроенергия са в добро състояние. За останалите ние ще чакаме периодично да получаваме съобщения към тях. Към момента през месец август не сме получили никакви индикации, които да изискват наши ответни действия“, заяви председателят на КЕВР. По повод проверките на Министерството на енергетиката, той заяви, че те ще се съобразят с проверките, ако им бъдат изпратени. „Не се правят едновременно паралелни проверки“, добави той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.