Пенсиониран полицай осъди МВР за 29 440 лв. обезщетение

Пенсиониран полицай от Русе осъди МВР да му плати 29 440 лв. забавено обезщетение и да погаси 1450 лв. разноски по делото. Окръжният съд в крайдунавския град постанови вътрешното министерство да покрие и 1203 лв. държавна такса. Решението може да се обжалва пред Великотърновския апелативен съд /ВТАС/.

Д.Н.С. претендира, че има прослужени 25 години, 4 месеца и 11 дни в МВР. Той е пенсиониран в края на м.г., като в заповедта е посочено да му се изплатят дължимите обезщетения от 20 заплати по чл. 234 от Закона за МВР. Когато не си получава парите, той изпраща писмена покана до ОДМВР в Русе и завежда дело в съда.

МВР оценява предявеният иск като "недопустим, тъй като не е "надлежен ответник". Съдът приема възраженията му за неоснователни и постановява Д.Н.С. да си получи парите. Засега платежното нареждане е със статус „оставено да чака“.

До края на 2013 г. русенската полиция се сбогува с 20 пенсионери, предимно дежурни на пропуска по районни уравления. Така численият състав се оптимизира с общо 61 души по проектозакона за МВР. До края на януари 2014 . от административно-обслужващия персонал на дирекцията са съкратени 39 служители.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини