Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Най-малко 10 човека са в неизвестност след порой в израелската пустиня Негев

Пишат нов закон за търговските марки

Ерик Рубин: Казусът с българските граждани, за които се иска екстрадиция, трябва да бъде решен между правосъдните министерства на САЩ и България

КЕВР може да спре сделката с ЧЕЗ (обзор) Регулаторът решава при продажба на над 20% от капитала на енергийно дружество

Пенсиониран полицай осъди МВР за 29 440 лв. обезщетение

Пенсиониран полицай от Русе осъди МВР да му плати 29 440 лв. забавено обезщетение и да погаси 1450 лв. разноски по делото. Окръжният съд в крайдунавския град постанови вътрешното министерство да покрие и 1203 лв. държавна такса. Решението може да се обжалва пред Великотърновския апелативен съд /ВТАС/.

Д.Н.С. претендира, че има прослужени 25 години, 4 месеца и 11 дни в МВР. Той е пенсиониран в края на м.г., като в заповедта е посочено да му се изплатят дължимите обезщетения от 20 заплати по чл. 234 от Закона за МВР. Когато не си получава парите, той изпраща писмена покана до ОДМВР в Русе и завежда дело в съда.

МВР оценява предявеният иск като “недопустим, тъй като не е “надлежен ответник”. Съдът приема възраженията му за неоснователни и постановява Д.Н.С. да си получи парите. Засега платежното нареждане е със статус „оставено да чака“.

До края на 2013 г. русенската полиция се сбогува с 20 пенсионери, предимно дежурни на пропуска по районни уравления. Така численият състав се оптимизира с общо 61 души по проектозакона за МВР. До края на януари 2014 . от административно-обслужващия персонал на дирекцията са съкратени 39 служители.

Снимка авторът

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.