Ахмед Муса и 13-те му "пророка" отново на съд за радикален ислям

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе отново обвинителния акт срещу 14-те лица, обвинени в проповядване на омраза на религиозна основа и пропаганда за война.

Обвинителният акт е внесен отново, след като бяха отстранени съществените процесуални нарушения, дали повод на съдия-докладчик от Окръжен съд-Пазарджик с разпореждане от 20.07.2015г. да го върне, съобщи БГНЕС.

Предадените на съд лица са Ахмед Муса, на 40 г., от гр. Пазарджик, Ангел Симов (Айри), на 39 г. от гр. Пазарджик, Стефан Александров (Сюлейман), на 31 г., от Пазарджик, Светослав Манчев (Зекерия), на 33 г., от гр. Пазарджик, Ерджан Смаил, на 33 г., от гр. Пловдив, Стефан Димитров (Тафик), на 31 г., от гр. Асеновград, Александрина Ангелова (Мелекшен), на 30 г., живуща в с. Старцево, общ. Златоград, Йосиф Минчев (Юсню), на 43 г. от гр. Пловдив, Рангел Илиев (Малкият Ремзи), на 37 г., от гр. Пловдив, Александър Иванов (Банго), на 37 г., от гр. Пловдив, Орхан Бързак (Мазгала), на 40 г., от гр. Пазарджик, Райко Карталов (Ремзи), на 31 г., от гр. Пазарджик, Ненко Щерев, на 36 г., от гр. Пловдив и Веселин Стефанов (Вайдин), на 28 г., от гр. Пазарджик. Обвиненията против тях не са променени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини