Владислав Горанов: Kризата с бежанците натоварва бюджета, нужни са още ресурси

Kризата с бежанците натоварва бюджета. Необходими са много повече ресурси и в Гранична полиция, и общо за системата на МВР. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов след заседанието на Министерски съвет, предаде БГНЕС.

"За радост последствията за България не са в същия мащаб, в който други държави-членки на ЕС срещат такъв натиск", добави Горанов. На въпрос за средствата необходими за спецзвеното между МВР и прокуратурата, което вчера Бъчварова обяви, че се създава, финансовият министър обясни, че то е по-скоро като инструмент за по-добра координация на работата на отделните звена, а не толкова като ангажиране на нов допълнителен ресурс.

"В този смисъл не съм уведомен от колегите специално за по-добрата координация какви допълнителни ресурси са необходими, но отдавна водим комуникация с МВР и знаем техните претенции по отношение на Гранична полиция и на Държавна агенцията за бежанците какви допълнителни средства са необходими, и част от тях вече сме осигурили", подчерта финансовият министър.

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес