Поп и фен на баскетбола благослови "Дунав 8806"

Свещеник, който е запален фен на "сините феи" в Русе, благослови републиканския шампион "Дунав 8806" за успешен нов сезон. Отец Светослав от църква "Св. Архангел Михаил" отслужи водосвета преди поредната тренировка на баскетболистките в зала "Дунав", като поръси със светена вода за здраве и клубната управа. Той се надява да се снима отново с шампионската купа на България.

Водосветът вече е традиция, с която се гонят контузиите при момичетата на треньора Георги Божков. В края на месеца "Дунав 8806" ще събере вярната агитка с турнира "Русчук". Освен срещите от първенството, след едногодишно прекъсване отборът се завръща в евротурнира на ФИБА.

Клубът приключи селекцията си с 3 чужденки. Със синята фланелка ще играят американките Дженифър Брандън /24 г./, Юрика "Ша" Брукс и сръбкинята Биляна Степанович. Георги Божков привлече и Вили Крачолова /19 г./ от "Левски"- София.
"Дунав 8806" запазва основното си ядро от състезателки начело с капитана Зорница Костова. Договорите си преподписаха Радостина Димитрова Цветомира Шаренкапова, Виолина Кочева, Маргарита Илиева, Деляна Коева и Любомира Тодорова.
Снимки "Дунав 8806"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт