Сръбският президент Николич ехиден: Бежанците ни молят да не ги връщаме в България

В интервю за руския сайт Sputnik сръбският президент Томислав Николич наруши дипломатичния тон и отправи доста обидни за България твърдения. „Чух от хората, които са преминали през планините между България и Сърбия, да казват: „Само не ни връщайте в България!”. Кой знае какво се случва с тях там, в тази демократична държава, член на Европейския съюз, след като бежанците така реагират” казва Николич.

Николич пък неведнъж се е застъпвал за укрепване на дружбата между Сърбия и Руската федерация. През 2008 г. обяви, че ще се стреми да присъедини Сърбия към съюза Русия-Беларус.

С същото интервю той посочва, че е посъветвал руският президент Владимир Путин да отиде на срещата на ООН в Ню Йорк. Николич му казал: „Г-н президент, мисля, че грешите, като не искате да отидете там и да говорите пред света”. „Не, там не отивам”, отсякъл Путин.

Николич признава, че и в Сърбия имигрантите не желаят да останат, тъй като там не могат да си постигнат целите както в Западна Европа – да намерят работа и препитание

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини