Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Министър Московски пак открива БУЛРИС в Русе

Транспортният министър Ивайло Московски ще открие в четвъртък новата речна информационна система БУЛРИС в Русе, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Тя е част от проекта, финансиран с над 37 млн. лв. по ОП “Транспорт” /2007-2013 г./.

Центърът за речни информационни услуги /БУЛРИС/ беше открит в края на м.г. Тогава министър Московски заяви, че “Това е изключително важен център в общия българо-румънски участък по Дунава като един от най-важните транспортни коридори в Европа”.

Първата копка на центъра, който контролира корабния трафик по реката, беше направена преди 3 г. Новата сграда и оборудването й струваха 5 986 752,89 лв. (без ДДС) от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет. В нея има контролна зала за управление на корабоплаването, зала за обучения и център за кризисни ситуации. Независимото електрозахранване се осигурява чрез локална фотоволтаична система на покрива.

Центърът е втори лот по общия проект за развитие на общоевропейската система за безопасно корабоплаване по вътрешните водни пътища на обща стойност 11 289 440 лв. /без ДДС/ по ОП “Транспорт” и от държавния бюджет.

По първия лот вече са изградени 16 комуникационни точки за електронна навигация в българския участък на Дунава. По третия и четвъртия лот от проекта ще се разширят обхватът и предлаганите услуги. Ще се внедри система за мониторинг и заснемане на речното дъно на Дунава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.