Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Лео Кадели: Приятели, помагайте

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Ликвидирани са нападателите на хотела в Кабул Акцията продължи 12 часа

Започва вторият етап от изграждането на велоалеите в Бургас

Започва вторият етап от изграждането на мрежата от велоалеи в Бургас. Трасетата ще бъдат извън рамките на бързата автобусна линия и ще обхванат кварталите „Банево“, „Минерални бани“, „Ветрен“, „Крайморие“ и „Сарафово“. Общата дължина на маршрута, който предстои да бъде изграден, е близо 22 километра.

Кметът Димитър Николов и бургаски велосипедисти направиха символична първа копка за изграждането на велоалеята, която ще преминава по улица „Крайбрежна“ до квартал „Сарафово“. Едната част от нея ще започва от „Черноморски солници“ и ще е двупосочна. Трасето е изцяло в насип и по цялата му дължина ще се изгради подпорна стена от страната на плажната ивица. Паралелно ще бъде изградена и пешеходна зона.

Другата част от веломрежата ще преминава по улица „Крайбрежна“. Тя ще е продължение на съществуващата алея в Морската градина и също ще бъде двупосочна. Предвидено е преасфалтиране и разширяване на настилката до съществуващата бетонна стена.

След приключването на втория етап от изграждането на мрежата ще е възможно с велосипед да се стига лесно и безопасно до квартал „Крайморие“. Новото трасе ще свързва пътен възел „Юг“ с пътен възел „Бургас – Малко Търново – Созопол“. Стоманен парапет ще осигурява безопасността на колоездачите и в същото време няма да позволява паркирането на автомобили.

Велосипеден маршрут ще свързва „Банево“ и „Ветрен“. Ширината на платното между двата квартала ще е 2 метра. Пътуването по тази отсечка ще предлага атрактивна гледка. В квартал „Ветрен“ алеята ще преминава по улиците „Ропотамо“, „Чавдар“, „Александър Стамболийски“, „Божур“, „Минерална“, „Люляците“, „Черногорово“ и „Ком“. В „Банево“ маршрутът на велосипедистите ще минава по улиците „Анушка Драгиева“, „Тракия“, „Хаджи Димитър“, „Любен Каравелов“, „Минерална“, „Свобода“, „Неделчо Камбов“.

Вторият етап от изграждането на веломрежата е част от проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“. Той се финансира от ОП „Регионално развитие“ 2007 – 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Проектът ще създаде няколко удобства за хората в Бургас – добра мобилност, по-малко задръствания и замърсяване на въздуха, сигурен и удобен градски транспорт.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.