Дванайсет кулинарни тима ще готвят кокоша чорба в Козаревец

Пети празник на кокошата чорба ще се проведе на 12 септември в лясковското село Козаревец. Кулинарният фест по традиция се прави по традиция в първата събота след "Малка Богородица".

Огнищата с казаните ще бъдат запалени в 8,30 часа в парка пред читалището в селото. Дванадесет кулинарни отбора са подали заявки за участие. Майсторите готвачи са от Лясковец, Златарица, Джулюница, Драгижево, Добри дял, Мерданя и три от горнооряховските села Янтра, Стрелец и Върбица.

Кметът на Козаревец Парашкев Парашкевов ще забърка кокоша чорба в свой казан, от която ще има по черпак за всеки. Над 150 са участниците в този кулинарен форум, наред с който ще тече и песенен маратон на самодейните състави от читалищата и пенсионерските клубове, подали заявка за участие. Журито ще се председателства от Пламен Караджов -управител на ресторант във Велико Търново.

Освен първо, второ и трето място за най-вкусна кокоша гозба, ще има награда и за най-атрактивен готвач, както и за най-красиво подреден щанд на готвещите отбори. За да се уверят, че преценката на журито е правилна, гостите на празника всяка година имат възможност да опитат гореща чорба от казаните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони