Благоевград посрещна над 500 плувци и техните семейства за II Международен турнир „Пирин- Благоевград“

Джулиана Гани пръска сексапил сред природата

Красимир Каракачанов ще участва в тържествения ритуал по посрещането на 34-тия контингент на Въоръжените сили на България

Гледайте НА ЖИВО закриването на Зимната олимпиада в ПьонгЧанг

Два подготвяни атентата са били осуетени във Франция от началото на годината

Бойко Борисов в Сандански: Приписват ни безобразия

Над 600 снегорина чистят пътищата в страната

Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Дванайсет кулинарни тима ще готвят кокоша чорба в Козаревец

Пети празник на кокошата чорба ще се проведе на 12 септември в лясковското село Козаревец. Кулинарният фест по традиция се прави по традиция в първата събота след “Малка Богородица”.

Огнищата с казаните ще бъдат запалени в 8,30 часа в парка пред читалището в селото. Дванадесет кулинарни отбора са подали заявки за участие. Майсторите готвачи са от Лясковец, Златарица, Джулюница, Драгижево, Добри дял, Мерданя и три от горнооряховските села Янтра, Стрелец и Върбица.

Кметът на Козаревец Парашкев Парашкевов ще забърка кокоша чорба в свой казан, от която ще има по черпак за всеки. Над 150 са участниците в този кулинарен форум, наред с който ще тече и песенен маратон на самодейните състави от читалищата и пенсионерските клубове, подали заявка за участие. Журито ще се председателства от Пламен Караджов -управител на ресторант във Велико Търново.

Освен първо, второ и трето място за най-вкусна кокоша гозба, ще има награда и за най-атрактивен готвач, както и за най-красиво подреден щанд на готвещите отбори. За да се уверят, че преценката на журито е правилна, гостите на празника всяка година имат възможност да опитат гореща чорба от казаните.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.