Москов: Законът за лечебните заведения беше приет, значи управляващото мнозинство съществува

Днешното гласуване беше ясна демонстрация, че управляващото мнозинство съществува, защото то гласува точно така, както за правителство преди 8 месеца. Това коментира пред журналисти в парламента здравният министър д-р Петър Москов след като Закона за лечебните заведения беше приет на второ четене.

Накратко д-р Москов обобщи и ключовите законови промени. Той изтъкна, че редакцията за комплексността потвърждава философията, че касата трябва да изисква за определени заболявания в основния пакет, за които е необходима комплексна терапия гаранция от болниците и техните обединения, че разполагат със съответната кадрова, инфраструктурна и апаратурна обезпеченост.” Текстът беше променен, за да бъде още по-ясен, да не бъде двусмислен и работещ. Този текст вече е факт”, подчерта министър Москов.

Той уточни, че е въведен ясен механизъм, по който МЗ през законовите разпоредби да спре роенето на най-различни болнични структури, без това да повлиява в положителен план на всеки български гражданин.

„Третата група текстове са тези, които на законово ниво дават възможност на болниците да търсят обединение, връзки помежду си и взаимно да могат да повлияват на лечението на пациентите и да пестят от обема, неприсъщи медицински разходи”, каза още д-р Петър Москов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве