Италия предаде Венцислав Гаврилов, вкараха го в затвора за убийството на Кирил Ангелов

Скандално известният беглец от правосъдието, благоевградчанинът Венцислав Гаврилов - Гаве влезе в Бобовдолския затвор, Гаве, които с години се укриваше в Милано, след като уби от упор бизнесмена Кирил Ангелов, бе задържан на 30 юни в Италия и на основание депозирана молба за екстрадиция от Главния прокурор на Р България, италианските съдебни власти са разрешили предаването на Димитров на българските съдебни власти. Това е станало на 28.08.2015 г., на която дата Гаве е настанен в Затвора гр. Бобов дол за изтърпяването на наложеното наказание, пише "struma.com".

Гаве бе издирван въз основа на издадена от Окръжна прокуратура - Благоевград Европейска заповед за арест. Европейската заповед за арест е издадена за привеждане в изпълнение на наказание 10 години лишаване от свобода при строг затворнически режим за убийство.

С присъда, влязла в закона сила на 09.07.2007 г. 47-годишният Венцислав Гаврилов бе признат за виновен в това, че на 28.12.1996 г. около 03.00 часа в гр. Благоевград, на ул. Климент Охридски” № 25 в дома на Стефан Манов умишлено е умъртвил Кирил Георгиев Ангелов от гр. Благоевград – престъпление по чл. 115 НК.

След като в прокуратурата е постъпила информация, че Димитров се укрива е изготвена Европейска заповед за арест на лицето, която на 14.11.2007 г. е изпратена на Дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество” при НСП гр. София.

Въз основа на посочената по-горе заповед, Венцислав Димитров е задържан в Р Италия, гр. Милано на 30 06.2015 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право