Потвърдиха присъдата от 15 години и 200 000 лв. глоба на бивш моряк, спипан с хероин

Бургаският Апелативен съд потвърди присъдата на предходната инстанция и присъди 15 години затвор и 200 000 лв. глоба на Димитър Мандов от Созопол. Бившият моряк беше арестуван на 13 август 2014 г. на ГКПП Малко Търново с 15,858 кг хероин, по съдебна оценка на стойност 1,32 млн.лв.

Дрогата е била открита в автомобила на Мандов. В хода на проверката на митническия инспектор е направило впечатление, че между задните седалки и дъното на багажника има преграда. При нейното отваряне е установено, че в кухината на багажното отделение, затваряща се с тапицирана дървена плоскост, се намират жълти пакети с кръгообразна форма, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При тестване на място с полеви наркотест веществото реагирало на хероин.

Пред съда Мандов твърдеше, че бил в Турция, за да купи евтини ядки и сокове за онкоболната си съпруга. По думите му, не е знаел за тайника в собствения му автомобил, в който бил хероинът. Мандов мислел, че там се намира помещение за ски пособия, но никога не бил използвал тази част от багажника. Защитната му теза обаче се опровергава от показанията на разпитан по делото свидетел и от поведението на подсъдимия при извършване на проверката, съобщиха магистратите. Мандов се опитал да изхвърли мобилния си телефон „Самсунг“ от амтомобила си при задържането, с цел неговото укриване от разследващите органи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони