ВСС отказа да образува дисциплинарно производство срещу председателя на САС Даниела Дончева

Доналд Туск: Търговското споразумение между ЕС и Япония е „ясно послание“ срещу протекционизма

Не пуснаха Мая Манолова на заседанието на Тристранката

PЗИ: Морето край Обзор е чисто

Българският патриарх Неофит се надява автокефалността на Македонската църква да бъде призната

10-километрова опашка от камиони се е образувала на ГКПП „Дунав мост”

Затвор за злодей, нападнал непълнолетна и блудствал с нея

Хванаха 27-годишен русенец с 2,53 промила зад волана

Предстои 61-то традиционно преплуване на река Дунав край Свищов

Горяха две ниви с пшеница във варненско село

Еколози не откриха тежки метали в оцветен в зелено язовир

Румен Порожанов: МЗХГ ще наеме компания да изчисти и дезинфекцира стопанствата на животновъдите от Странджа

Д-р Дамян Илиев: Няма съмнения дали има чума, или не, затова сме предприели съответните мерки

Цветан Цветанов: Ако не се предприемат действия за евтаназия, това би застрашило поминъка на хората

Валентин Радев: Мерките на БАБХ, МЗХГ и МВР срещу чумата по животните са адекватни

Внезапни наркотестове в училищата на Бургас

Внезапни наркотестове ще бъдат правени в училищата на Бургас след първия учебен ден. Точните дати и в кои училища конкретно ще стартират проверките, се пазят в тайна. Родителите трябва да попълнят декларации, че са съгласни с провеждането на такива тестове, съобщи пред „Труд“ вчера кметът на Бургас Димитър Николов.

За въвеждане на наркотестове в училищата, се заговори още през юли. Кметът призова за подкрепа от обществото, родителите, училищните настоятелства, за да се ограничи употребата на наркотици. „Ще настоявам да се даде законово основание да се правят тези тестове, когато възникнат съмнения“, заяви тогава кметът. Във всяко училище е поставена и специална кутия за анонимни сигнали, с които децата да заявяват притесненията си от обикалящи наоколо наркодилъри, ако има такива или притесненията си за свои съученици, които употребяват дрога.

През новата учебна година в Бургас, школския праг за първи път ще прекрачат над 2000 първолаци. Общият брой на учениците на територията на общината е близо 25 000. От кметството коментираха, че общината е осигурила всичко необходимо за нормалното протичане на учебната година и че преподаватели и директори нямат право да събират пари от родители.

На 15 септември 200 ученици от 26 училища в Бургас ще отправят своите послания за безопасност на пътя към шофьорите, съобщи кметът Димитър Николов. Веднага след откриването на новата учебна година, децата ще се включат в инициативата на община Бургас и новото звено за пътна безопасност, която ще стартира на площад „Тройката“. Мястото ще бъде превърнато в своеобразна площадка с улици, пешеходна пътека и светофари. Там те ще нарисуват своя призив, а най-добрите рисунки ще бъдат отпечатани на плакати, картички и флаери, които ще бъдат раздавани на шофьорите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.