Президентът на Армения: Липсата на вяра в бъдещето изкара хората на улицата

Трактор затисна и уби 83-годишен мъж

Земетресение с магнитуд 5,1 в югоизточния турски окръг Адъяман, има пострадали

Фокус за всякакви претенции Новият модел е по-просторен и по-лек

Желяз Андреев: Договорът за правна помощ със САЩ не дава никаква защита на българите

Напрежение по гръцките острови в Егейско море заради мигрантите

Хасан Адемов: Нужна е кардинална промяна в подпомагането на хора с увреждания

Европейските страни и САЩ постигнаха съгласие за условията на ядрената сделка в Иран

Макрон: Тръмп и аз сме гарантите на световния ред

Декларацията от срещата ЕС-Западни Балкани ще бъде подписана само от 28-те страни-членки

Агенцията за борба с градушките открива новия сезон с 8600 ракети

Какви разказва полицай на сексолог?

Валентин Радев: Ще увеличим хората при охрана на мачовете

Адвокатът на мъжа, хвърлил бомба срещу полицайка: Йордан Исаев иска да сключи споразумение с прокуратурата

Фенът, който рани полицайката: Много съжалявам!

Внезапни наркотестове в училищата на Бургас

Внезапни наркотестове ще бъдат правени в училищата на Бургас след първия учебен ден. Точните дати и в кои училища конкретно ще стартират проверките, се пазят в тайна. Родителите трябва да попълнят декларации, че са съгласни с провеждането на такива тестове, съобщи пред “Труд” вчера кметът на Бургас Димитър Николов.

За въвеждане на наркотестове в училищата, се заговори още през юли. Кметът призова за подкрепа от обществото, родителите, училищните настоятелства, за да се ограничи употребата на наркотици. “Ще настоявам да се даде законово основание да се правят тези тестове, когато възникнат съмнения”, заяви тогава кметът. Във всяко училище е поставена и специална кутия за анонимни сигнали, с които децата да заявяват притесненията си от обикалящи наоколо наркодилъри, ако има такива или притесненията си за свои съученици, които употребяват дрога.

През новата учебна година в Бургас, школския праг за първи път ще прекрачат над 2000 първолаци. Общият брой на учениците на територията на общината е близо 25 000. От кметството коментираха, че общината е осигурила всичко необходимо за нормалното протичане на учебната година и че преподаватели и директори нямат право да събират пари от родители.

На 15 септември 200 ученици от 26 училища в Бургас ще отправят своите послания за безопасност на пътя към шофьорите, съобщи кметът Димитър Николов. Веднага след откриването на новата учебна година, децата ще се включат в инициативата на община Бургас и новото звено за пътна безопасност, която ще стартира на площад “Тройката”. Мястото ще бъде превърнато в своеобразна площадка с улици, пешеходна пътека и светофари. Там те ще нарисуват своя призив, а най-добрите рисунки ще бъдат отпечатани на плакати, картички и флаери, които ще бъдат раздавани на шофьорите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.