Потвърдиха тримата кандидати за президент във волейбола

Имената на тримата кандидати за президент на Българската федерация по волейбол (БФВ) за избора на извънредното общо събрание бяха потвърдени на вчерашната сбирка на Управителния съвет (УС). Форумът на 3 октомври се налага заради решение на съда за нелегитимност на редовното общо събрание на 10 октомври 2012-а във Варна.


Според обявата в “Държавен вестник” от 28 август в дневния ред влиза „преглед на организационното състояние и легитимността на органите на БФВ, на решенията, взети от ОС на сдружението на 10.10.2012 г., включително в частта относно избор на УС; председател на сдружението и продължителност на мандата на органите на управление, съответно вземане на решения относно избор на УС и председател на УС, и определяне на мандата им“.


Тримата кандидати са досегашният президент Данчо Лазаров, вицепрезидентът Любо Ганев и Красимир Илиев, който от три години е опозиция на сегашната управа, но е член на УС.


Часове преди събранието на 3 октомври ще има ново заседание на УС, на което до голяма степен членовете ще определят курса на поведение на самата сбирка. Защото част от хората в ръководството имат свои клубове или солидно влияние над голяма част от други.


Ново решение от вчера е изключването от БФВ на 8 клуба, като причина е липсата на дейност през последните 3 години. Утвърден бе и съставът на новосформираната Национална волейболна лига (НВЛ) за жени, в която засега сигурни са 8 отбора, но има вероятност броят да нарасне на 10.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт