Лош зар за борците в Лас Вегас

Късметът избяга като Юсейн Болт от националите ни в класическата борба, които в "Орлиънс Арена" са заплашени да останат без медал на второ поредно световно. Последния си осми коз треньорът Армен Назарян разигра през изминалата нощ - Христо Маринов се бори при 85-килограмовите. Но независимо от развръзката в последната категория нашите изглеждат по-зле и от всички загубили в огромното казино на хотел "Орлиън", в който са настанени отборите от 101 държави.
"Повече съм ядосан, отколкото отчаян - заяви Назарян. - Доверието ми в някои от състезателите падна, но това няма да го коментирам пред медиите. Не е редно. Подготовката ни мина по план, но на състезанието се видя - имаме проблеми. И сега трябва да се покажем като мъже и силни характери, да ги преборим, а не да хленчим и да се жалваме. Случиха ни се неща, за които направо не мога да повярвам. Не съм си представял дори кошмар като този с тежкия Любомир Димитров. Да водиш 7:0 и да загубиш с туш от венецуелец е направо катастрофа. А да се наруши тотално правилникът на класическата борба и да няма наказание за спъване, както стана на срещата на Явор Янакиев с американеца? Даниел Александров взе медал на европейските игри тази година, но на световното още е никой и дано е разбрал защо стана така...
Преживях ужасни моменти, няма да го крия. В един момент дори аз, който имам стотици битки зад гърба си, просто се отчаях. Нищо не вървеше. Но това е положението. Паднахме и сега или трябва да се откажем, или да се изправим и да си върнем позициите. Аз избирам втория път и надявам се всички момчета да направят същото."
Най-тежкия удар понесохме в тежката категория. Любомир Димитров загуби конфузно за историята на родната класическа борба от венецуелец, с когото на лагерите си играе на Том и Джери. Националът ни имаше отличен жребий и реално прогнозите го сочеха сред медалистите. И явно той "прегоря" в амбицията си. "Бързах да приключа срещата и това ми изигра лоша шега", каза само той. При опит за поредна атака при 7:0 Димитров изпусна захват и беше затиснат от съперника си, който спечели с туш и хвърли в шок и ужас нашия лагер.
Също по една среща изкараха и други двама от нашето каре във втория ден - Свилен Костадинов (71) и Даниел Александров (80). Така след втория ден България е без медал и само с 1 спечелена квота от Елис Гури (98 кг) за Рио 2016.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт