Италия ни върна убиец, укривал се 8 години (обзор)

Италианските власти предадоха на нашите власти Венцислав Гаврилов-Гаве, издирван у нас за убийство. Гаве вече е закаран в Бобовдолския затвор където ще излежи наложената му присъда от 10 години.

Арестът му в Милано е станал през юли по време на мащабна операция срещу сводници в Италия. Там Гаве работил като сводник на проститутки.

След като се разбра къде е, Главна прокуратура веднага изготви искане за екстрадицията му в България, което вече е факт, съобщиха от окръжна прокуратура-Благоевград.

Венцислав Гаврилов изчезна преди години, след като Върховните магистрати потвърдиха присъдата му за убийството на Кирил Ангелов-Ушко.

Кървавото престъпление бе извършено през месец декември 1996 година в благоевградския квартал "Грамада". Тогава Гаве застреля хладнокръвно приятеля си Кирил по време на празненство в дома на съкварталеца им Стефан Манов.През 2006 година Окръжен съд-Благоевград го наказа с 15 години лишаване от свобода при строг затворнически режим. Последва обжалване на присъдата и тя бе намалена на 10 години затвор и кръвнина за семейството на убития в размер на 20 000 лева.

В края на 2011 година Гаве напусна страната през ГКПП-Станке Лисичково с фалшив паспорт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право