Откриха обновената база на Комплексния онкологичен център в Стара Загора

Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Йоханес Хан: Сърбия и Черна гора ще са следващите, които ще влязат в ЕС

Джеймс Матис: САЩ са изправени пред нарастващи заплахи от Китай и Русия

За улеснение на домакинствата ЮЗДП разкри 8 централни склада за дърва

Вдигат 5-звезден хотел в центъра на София Ще се намира на Солни пазар на мястото на бившия цирк

Скандалджията Кириос: Григор е силен, ще е тежко

Със 100-те родопски гайди откриха изложение в Берлин Включват мярка за напояване в Програмата за развитие на селските райони

Започна разследване на причините за смъртта на Долорес О’Риърдън

Димитров: Жегата? Все едно си бях в България

Григор взе реванш №1

Илияна Йотова ще открие дискусия за бъдещето на ЕС

Михаил Попов: С усилията на всеки един от състава на Сухопътните войски затвърдихме постигнатите способности

Емил Караниколов: Продължават да намаляват чуждестранните инвестиции у нас

Закон “Стоп Сорос” бори нелегалната миграция в Унгария Приходи на НПО от чужбина ще бъдат облагани с 25% данък

След сърдечна криза кметът на Видин е изписан от болница

След едноседмичен престой в столично здравно заведение кметът на Видин Герго Гергов вече е изписан и в момента провежда програма за рехабилитация до пълно възстановяване. Веднага след приключване на лечението кметът ще се върне на работа. Това съобщиха от общината във Видин, позовавайки са информация от семейството на градонaчалника.

Гергов е бил откаран по спешност в болница в София на 30 август след получена сърдечна криза. Проведените изследвания са установили непостоянна стенокардия (известна като прединфарктно състояние) и дислипидемия (стесняване на кръвоносни съдове).

„Сърдечната криза Гергов получава късно през нощта на 29 август, часове след като в двора на дома му във Видин бе хвърлена и избухна бутилка със запалителна течност. В момента състоянието му е стабилизирано, но още е под лекарско наблюдение“, обясниха от кметството.

Семейството на Гергов изразява благодарност на всички приятели, колеги и граждани на Видин, които са проявили загриженост към здравословното състояние на кмета. По повод появилите се публикации и твърдения за атентат „менте“, от семейството лаконично коментират, че не пожелават на никой да преживява подобно нещо.

„Надяваме се ОД на МВР – Видин да разследва случая до неговото пълно изясняване и да спрат всякакви опити за манипулации и фалшиви внушения във връзка със случилото се“, коментира съпругата на Гергов – Мария Гергова.

От видинската община съобщиха още, че ден преди атентата е приключила и данъчната ревизия на Герго и Мария Гергови, която е започнала в края на миналата година по искане на прокуратурата и ДАНС. Двата ревизионни акта на Териториалната данъчна агенция по приходите във Велико Търново доказват пълната изрядност на семейството по отношение на приходите и декларираните данъци, като не са установени никакви несъответствия по тях. В актовете изрично е упоменато, че за периода от 2009 г. до края на 2013 г. лицата Герго Гергов и Мария Гергова са декларирали всички постъпления и не дължат никакви данъци към държавата по всички възможни пера.

„Прокурорската проверка срещу видинския кмет започна преди година по подадени сигнали във връзка със ЗОП процедури за хранителни доставки, разрешително за притежание на оръжие и монети. И по трите обвинения към момента има експертни заключения на вещи лица с предоставени доказателства за отсъствие на каквито и да е нарушения и вина на кмета по трите обвинения. В резултат на събраните доказателства и заключения, в началото на юли 2015 г. кметът бе възстановен от съда на работа след близо едногодишно отстраняване от длъжност поради недоказани обвинения“, се казва още в съобщението на общината до медиите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.