ЦСКА с нова убедителна победа - 5:0 срещу "Ботев" (Ихтиман) за купата

ЦСКА победи Ботев (Ихтиман) с 5:0 в мач от турнира за купата на България.

Армейците откриха резултата още в 6-ата минута. Тогава левият бек Милен Кикарин взе топката малко след центъра на терена, преодоля четирима бранители на гостите, стигна до аутлинията и подаде перфектно по земя към Костадин Хазуров, който от 7-8 метра разстреля Слави Маринов, информира Спортал.

В 20-ата минута футболистите на Христо Янев бяха близо до второ попадение, когато Галчев проби и центрира отдясно към Аясс, който стреля с десния крак, но стражът на гостите спаси. Шест минути по-късно Головодов подаде към Аясс, който центрира по земя успоредно на голлинията, но сантиметри не достигнаха на хвърлилия се на шпагат Хазуров да вкара в празната врата.

Малко преди края на първата част Галчев получи късо подаване от корнер, финтира бранител на гостите и "качи" топката на главата на Чорбаджийски, но централният защитник на червените стреля над напречната греда.

В 44-ата минута Христо Янев извърши принудителна смяна - на мястото на контузилия се Николай Цветков влезе Владислав Узунов. Халфът обаче престоя само минута на терена. В края на полувремето той бе ритнат в главата при едно единоборство и след почивката на негово място се появи Васил Попов.

Три минути след почивката ЦСКА удвои своята преднина. 17-годишният Павел Головодов преодоля двама противникови играчи отляво в наказателното поле на Ботев и подаде остро по земя. Последва сериозно разбъркване, след което Костадин Хазуров успя да измъкне топката от краката на вратаря Маринов и реализира втория си гол в двубоя - 2:0 за ЦСКА.

В 57-ата минута армейците вкараха трети гол. Това стори Головодов, който вкара от доста малък ъгъл след брилянтен фалцов шут от 20 метра. Само 120 секунди по-късно последва поредно отлично отиграване на младока. Головодов пусна без забавяне по земя към Хазуров, но таранът не успя да уцели добре топката и изпусна да оформи своя хеттрик.

Малко след тази ситуация Головодов бе сменен с Радой Божилов под бурните аплодисменти на феновете. Влезлият флангови играч бързо влезе в темпото на своите колеги. В 76-ата минута той бе изведен сам срещу вратаря от Самир Аясс и без особени проблеми вкара за 4:0.

В 85-ата минута Божидар Чорбаджийски реализира пето попадение, след като засече с глава центриране от корнер на Галчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ