Франция ще се присъедини към въздушните удари срещу "Ислямска държава" в Сирия

Франция скоро ще започне да нанася въздушни удари в Сирия. Това заяви френският министър-председател Манюел Валс пред CNN в сряда.

„В момента там (в Близкия Изток) има милиони сирийци, които са изселени. Там има бежански лагери – в Ливан, в Йордания, в Турция – приели 4 до 5 милиона сирийци. И ние няма да приемем 4 до 5 милиона сирийци, така че проблемът трябва да бъде разрешен в самия му източник“, каза Валс, цитиран от "Фокус".

По негови думи, докато Башар Асад е на власт и докато „Ислямска държава“ не бъде унищожена, не може да бъде намерено решение на бежанската криза.
Валс отбеляза още, че Франция преговаря с Русия във връзка с прекратяването на четиригодишната война в Сирия и че иранският президент Хасан Рухани ще посети Париж „след няколко седмици“.

„Русия поддържа режима на Башар Асад. Но тя също така иска да намери политическо решение. А няма да има никакво политическо решение без диалог с всички страни, които директно или индиректно са замесени със Сирия“, заяви още френският министър-председател.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят