Андрей Райчев: ДПС има план да се върне във властта

„ДПС има план да се върне във властта и е на път да го изпълни”, заяви пред Нова ТВ Андрей Райчев.

„Не знаем каква ще е формулата на тяхната договореност”, уточни Райчев. „Идеята, че ДПС може да изчезне е вредна, защото на това място ще възникне нещо ислямско и отвратително и защото те са незаобиколим фактор”, коментира още той.

„ДПС е болна от всички болести, от които е болна и всяка друга политическа партия в България. Там има корупция, задкулисен политически живот, но да не би това да го има само в ДПС? Те крадат малко по-организирано понеже са малко по-йерхаризирани. Нищо особено не виждам там, ако ги сравнявам с българските политически партии”, каза Райчев.

„ДПС води дългосрочна антитурска политика и от една година насам това не е така”, коментира той. „ДПС спряха „Южен поток” и направиха голяма услуга на САЩ, което означава, че САЩ накараха Турция да ги приеме. Имаше една знакова среща, на която Лютви Местан беше усмихнат като най-щастливия човек в света, а Ердоган едва се сдържаше да му се развика и Турция прекрати анти -ДПС акциите си. Те бяха масови акции. На всички избори посланикът на Турция обикаляше и говореше против ДПС”, добави той.

Докато Ахмед Доган беше лидер на ДПС, Ахмед Доган и Ердоган не се понасяха, защото Ердоган искаше Доган да му бъде нещо като валия в България, само че Доган не позволяваше турската държава да го командва, но през последните 1-2 години отношенията между ДПС и Турция са много близки, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини