Красимир Каракачанов: Срещу България се води кампания от фалшиви новини

Водата в Осоговския манастир лекува всички болести Защо Македония трябва да е следващата ви дестинация?

Борисов към Порожанов за чумата: Проявете необходимото съчувствие, човещина и бързо плащайте Аз гледам животни и разбирам какво им е на хората, заяви премиерът

В България се е разхождал най-големият динозавър на планетата Учени са открили кост от Титанозавър край Трън

Транспортен бос въртял незаконна търговия в Слънчака Заловиха 200 000 цигари без бандерол

Йордан Цонев: ДПС няма да подкрепи вдигането на акциза на бездимните цигари

На 47 лв. увеличиха помощта „де минимис“ за фермерите, чиито животни бяха евтаназирани заради чумата

Двама възрастни предадоха на телефонни измамници 40 000 евро

Мирослав Ненков: НЗОК през годините се превърна в административна структура

Време е прокуратурата да се самосезира

Очила срещу прилошаване Технология в помощ на моряци се използва от Citroen

Разследват незаконна сеч на 57 кубика дървесина в Хаинбоаз

ВМРО сигнализира за вандализъм на Централни гробища

Валери Симеонов: Нямах друг избор освен да помоля г-жа Манолова да излезе от заседанието

Стопаните във Воден: Обезщетенията са подигравка с хората

Жена поведе Видин към промяна

45-годишна жена застана начело на мощно гражданско обединение, събрало стотици видинчани под каузата „Единни за промяна“.

За родния си град, разпрострял се на големия завой на река Дунав, Росица Кирова не само говори с любов, но и с гордост се нарича видинчанка. За неговата незавидна съдба Кирова не скрива и огромната си мъка, която e трупана с годините и я кара да вземе важното решение да излезе с името, с авторитета си и да поиска доверието на своите съграждани на предстоящите избори.

„Кметският пост за мен не е самоцел. Това е отговорност, която съм готова да поема и нося. Не може повече да стоим и да гледаме безучастно как децата ни, младите хора напускат Видин, прокудени в търсене на по-добър живот“, споделя с искрена болка Росица Кирова. Сила й дава и голямата подкрепа от различни по възраст, образование, социално положение и реализация хора – учители, спортисти, архитекти, инженери, юристи, общественици. Всички те са готови с опита и знанията си да допринесат за промяна на Видин и връщане на достойното му място на картата на България.

От обединението предлагат пряко участие на гражданите в управлението на общината чрез квартални съвети и обществен съвет, сформирани на териториален и професионален принцип като консултативни и контролни органи на местната власт. „Единни за промяна“ настояват за възстановяване на прозрачността и законността при управлението на публичните финанси. Прекратяване на порочните и престъпни практики в общинското управление и контрол върху дейността на Общинския съвет, кмета и местната администрация.

„Проблемите на Видин и общината са много. Те са трупани с годините“, казва Кирова, която с дългогодишния си опит на общински съветник е популярна като яростен защитник правата на видинчани, за които е водела не малко битки в местния Общински съвет. И никой не може да оспори богатата й биография на непримирим към недъзите на местната власт общиснки съветник.

„Оттук, през Видин, минаваха и заминаваха много политици. Идваха с обещанията си, слушахме и после си тръгваха, оставяйки видинчани отново измамени, отново разочаровани, оставяйки ги в още по-тежко положение“, гневи се Кирова, но е категорична, че трябва воля, а не отчаяние.

Огромният екип от съмишленици подкрепят Кирова с убедеността, че думите й не са просто празни предизборни приказки, а утвърден с години опит на успял мениджър. Майка на две деца, Росица Кирова е доказала се в региона като добър стопанин на едно от най-големите предприятия. Възпитаничка на чуждоезикова гимназия във Видин, която завършва с отличие, Кирова има магистърска степен по филология от Великотърновския университет. Тя е специализант на Техническия университет в София по „Маркетинг и бизнес“.

„Разчитам на широка гражданска подкрепа, на всички видинчани, независимо от партийните им пристрастия. Всички ние сме екип от хора, които трябва да работят заедно и да имат една обща цел“, заявява Кирова. Тя и съмишлениците й са убедени, че Видин има огромен неизползван туристически потенциал. Град, притежаващ уникални исторически забележителности и природа, която е била така щедра към това кътче от Северозапада.

„Убедена съм, че заедно с моите съграждани можем да променим града си. Да, аз съм жена и в това е голямата ми сила. За жената няма невъзможни неща и тя никога не се отказва, колкото да й е трудно. Както тухла по тухла съграждаме, подреждаме и пазим дома си, така е крайно време да подредим и родния си град. И както го е казал големият писател Карел Чапек: „Ако жената не се предаде, тя побеждава; ако се предаде, диктува условия на победител“.

Аз няма да се предам!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.