Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Румен Петков: Битката с корупцията е жизненоважна за България, но не трябва да се преиграва Това би имало обратен ефект

Огнян Стефанов на съд за укриване на данъци Взел на ръка 250 000 лева от човек на бившия банкер Цветан Василев и не ги декларирал

Маскирани обраха село с камери

Бойко Борисов пред дигитален форум: Суперкомпютър ще ни пази от атаки Политическите елити подкрепят региона ни, за да останат младите тук, подчерта премиерът

Въздушният трафик на летище Тегел в Берлин няма да бъде нарушен заради предстоящото утре обезвреждане на бомба

Гранати от Солсбъри открити в Сирия В освободената Източна Гута бил намерен и хлор от Германия

Румен Радев: За 1 г. армията намаля с 1000 човека, техниката остаря, нова няма

НАП търси 217 фискални инспектори Минималната заплата е 914 лв.

Решават в петък за ареста на Иванчева

Край на епохата Кастро в Куба – предизвикателствата пред новия лидер Диас-Канел (ИНФОГРАФИКА)

Жена поведе Видин към промяна

45-годишна жена застана начело на мощно гражданско обединение, събрало стотици видинчани под каузата “Единни за промяна”.

За родния си град, разпрострял се на големия завой на река Дунав, Росица Кирова не само говори с любов, но и с гордост се нарича видинчанка. За неговата незавидна съдба Кирова не скрива и огромната си мъка, която e трупана с годините и я кара да вземе важното решение да излезе с името, с авторитета си и да поиска доверието на своите съграждани на предстоящите избори.

“Кметският пост за мен не е самоцел. Това е отговорност, която съм готова да поема и нося. Не може повече да стоим и да гледаме безучастно как децата ни, младите хора напускат Видин, прокудени в търсене на по-добър живот”, споделя с искрена болка Росица Кирова. Сила й дава и голямата подкрепа от различни по възраст, образование, социално положение и реализация хора – учители, спортисти, архитекти, инженери, юристи, общественици. Всички те са готови с опита и знанията си да допринесат за промяна на Видин и връщане на достойното му място на картата на България.

От обединението предлагат пряко участие на гражданите в управлението на общината чрез квартални съвети и обществен съвет, сформирани на териториален и професионален принцип като консултативни и контролни органи на местната власт. “Единни за промяна” настояват за възстановяване на прозрачността и законността при управлението на публичните финанси. Прекратяване на порочните и престъпни практики в общинското управление и контрол върху дейността на Общинския съвет, кмета и местната администрация.

“Проблемите на Видин и общината са много. Те са трупани с годините”, казва Кирова, която с дългогодишния си опит на общински съветник е популярна като яростен защитник правата на видинчани, за които е водела не малко битки в местния Общински съвет. И никой не може да оспори богатата й биография на непримирим към недъзите на местната власт общиснки съветник.

“Оттук, през Видин, минаваха и заминаваха много политици. Идваха с обещанията си, слушахме и после си тръгваха, оставяйки видинчани отново измамени, отново разочаровани, оставяйки ги в още по-тежко положение”, гневи се Кирова, но е категорична, че трябва воля, а не отчаяние.

Огромният екип от съмишленици подкрепят Кирова с убедеността, че думите й не са просто празни предизборни приказки, а утвърден с години опит на успял мениджър. Майка на две деца, Росица Кирова е доказала се в региона като добър стопанин на едно от най-големите предприятия. Възпитаничка на чуждоезикова гимназия във Видин, която завършва с отличие, Кирова има магистърска степен по филология от Великотърновския университет. Тя е специализант на Техническия университет в София по “Маркетинг и бизнес”.

“Разчитам на широка гражданска подкрепа, на всички видинчани, независимо от партийните им пристрастия. Всички ние сме екип от хора, които трябва да работят заедно и да имат една обща цел”, заявява Кирова. Тя и съмишлениците й са убедени, че Видин има огромен неизползван туристически потенциал. Град, притежаващ уникални исторически забележителности и природа, която е била така щедра към това кътче от Северозапада.

“Убедена съм, че заедно с моите съграждани можем да променим града си. Да, аз съм жена и в това е голямата ми сила. За жената няма невъзможни неща и тя никога не се отказва, колкото да й е трудно. Както тухла по тухла съграждаме, подреждаме и пазим дома си, така е крайно време да подредим и родния си град. И както го е казал големият писател Карел Чапек: “Ако жената не се предаде, тя побеждава; ако се предаде, диктува условия на победител”.

Аз няма да се предам!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.