Георги Гергов: 25 години продават построеното от нашата партия

"Ако не беше Девети септември, нямаше да има всичко построено с пот и кръв от вас и от нашата партия, което 25 години продават", с тези думи градският и областният лидер на БСП-Пловдив Георги Гергов се обърна към съпартийците си, антифашистите и ветераните от Втората световна война по време на митинга поклонение по случай 71-годишнината от Деветосептемврийската победа през 1944-а.

Край Братската могила Гергов връчи почетни медали на живите партизани Антон Тошев и Комня Сотирова и на 7 участници в съпротивата начело със 101-годишния антифашист Александър Николов, наричан от другарите си бай Сандо. Лидерът на социалистите и кандидат за кмет на Пловдив сърдечно им благодари за смелостта и жертвоготовността, за волята и усилията да строят съвременна България и предупреди опонентите си да не бързат да отписват столетницата.

"Няма да стане, това няма да се случи. Обещавам ви и на 25 октомври ще видите!", декларира Гергов под бурните аплодисменти на съпартийците си, дошли да положат цветя на мемориала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини