Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Освободиха от длъжност Капитолиадския митрополит Исихий заради скандални клипове с трансексуален (ВИДЕО)

4 са вариантите за наказание на “Левски”

Българин осъден за изнасилване на жена на новогодишно парти в Шотландия, скоро след като родила Той твърди, че сексът е бил по нейна инициатива и по взаимно съгласие

Главният секретар на МВР: 40 са задържани, издирваме маскирани фенове

БСП обвини управляващите в бездушие и поиска оставката на зам.-председателя на НС Емил Христов

На ГКПП “Илинден” се проведе учение за реакция при незаконен внос на ядрен материал

Заловиха шофьор-беглец, прегазил на пътя велосипедист

Цветанов в отговор на Нинова: По-добре заплати от държавата, отколкото от икономически кръгове Той лично никога не взимал командировъчни

Вицепрезидентът Илияна Йотова към българите в чужбина: Нека заедно да създадем международен институт за български език

Автомобил помете жп бариера и светофар в Бойчиновци

Шофьорката, ударила десет коли в Пловдив, карала пияна, защото нямала пари за такси Пушила марихуана, за да се успокои след катастрофата

Саркози: Против съм бежанците да се разпределят по квоти, Шенген не функционира

“Лично съм против разпределянето на бежанците по квоти. Квотите могат да бъдат само следствие на една нова европейска имиграционна политика и в никакъв случай преди това”, заяви бившият френски президент Никола Саркози в интервю за в. “Фигаро”.

Според него има три вида мигранти, които изискват три различни подхода: икономически имигранти, които Франция няма средства и може да приеме само един крайно малък брой, политическите бежанци, които страната винаги е приемала в името на своята хуманност и тази политика е неприемливо да бъде променяна, военните бежанци, които са длъжни временно да напуснат родината си, която се разпада – какъвто е случая в Ирак или Сирия, които ние трябва да приемем само за времето докато там има конфликти и които трябва да се върнат след като мирът е възстановен отново.

“Последните трябва да бъде отделени от политическите бежанци, които имат право на десетгодишна виза. Това означава, че е необходимо да се издава временен статут за военен бежанец, който формално не съществува в момента”, казва Саркози.

Той отново се обяви за приемни центрове в страните, които граничат /се намират в периферията на/ с Шенгенска зона, където мигрантите ще бъдат разделяни на политически или военни бежанци. На уточняващия въпрос в кои страни смята да бъдат изградени тези центрове Никола Саркози отговаря по следния начин: На всички страни в периферията на Шенген, както на изток, така и на юг, които днес наричаме “транзитни държави”. Става въпрос за държави откъдето до вчера идваха имигранти, а днес се превърнаха в транзитни за мигрантите, очакващи да влязат в Европа. Тези центрове трябва да бъдат финансирани от Европа, която ще си сътрудничи с Върховния комисариат за бежанците към ООН.

В края на миналата седмица Саркози посочи България и Сърбия като държави, където трябва да бъдат построени тези бежански центрове.

Никола Саркози отново повтори, че “Шенген не функционира”. “Това е неоспорима констатация….Необходим е нов метод Това нещо повтарям многократно от 2012 година. Аз съм абсолютно убеден, че е необходимо да започнат нови преговори за договорите за Шенген”, каза още бившият президент, който възнамерява да се кандидатира отново на предстоящите избори за държавен глава на Франция през 2017 година. Според него сегашният президент Франсоа Оланд няма нито визия, нито стратегия, нито авторитет. “Французите всеки ден се убеждават, че Оланд напълно загуби контрола над събитията. В зависимост от обстоятелствата, първо отхвърля, а след това приема едно или друго предложение. Така стана за квотите и за толкова много други въпроси, като например за вдигането или намаляването на данъците, на социалното ДДС..”, каза още Никола Саркози, цитиран от БГНЕС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.