Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Парламентът създаде комисии по тютюна

Народните представители гласуваха създаването на комисии по тютюна, като постоянно действащ орган към Областните дирекции „Земеделие“, това стана с гласуването на първо четене на промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия предложен от председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни Румен Христов, съобщи “Фокус”.

Законопроектът беше приет с 163 гласа „за“, 0 „против“ и 2 „въздържал се“. Създадените комисии по тютюна ще работят по въпросите свързани с производството, окачествяването и изкупуването на тютюна. С част от другите промени, се предвижда МЗХ да създаде и поддържа регистър за тютюнопроизводителите, които ще произвеждат тютюн в стопанската година. С промените, изкупуването на тютюн се извършва от физически или юридически лица, които притежават разрешение за това. Депутатите гласуваха и още два закона за промените в тютюна и тютюневите изделия.

Единият от тях беше на Министерски съвет, който беше приет с 166 гласа „за“ 0 „против“ и 1 „въздържал се“. В него е заложено, че качеството, чистотата и произходът на тютюневите семена се контролират от Изпълнителната агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол при условията и по реда на Закона за посевния и посадъчен материал. Министърът на земеделието и храните Десислава Танева също присъства на по време на обсъждането на промените, като призова да бъде приет закона, предложен от Министерски съвет, защото има опасност от наказателна процедура срещу страната ни от ЕС, ако това не се случи. Третият обсъждан законопроект бе предложен от лидерът на ДПС Лютви Местан, като той беше отхвърлен с 55 гласа „за“, 57 „против“ и 53 „въздържал се“. В него беше заложено МС да създава Национална стратегия за развитие на тютюнопроизводството по предложение на министъра на земеделието и храните. Друга промяна, заложена в закона е създаването на договори за изкупуването на тютюн, които да се сключват до 31 януари за съответната производствена година. Също бе заложено, че в срок до 20 декември текущата година организациите и производителите на тютюн да подписват договор с лицата изкупуващи тютюн. В него бе заложена и минимална цена за изкупуването на тютюн от производилите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.