По-бързо пътуваме до Гърция, официално пуснаха ЛОТ 4 на магистрала Струма

По-бързо и безопасно ще пътуваме до Гърция, след като бе окончателно завършен и пуснат в експлоатация ЛОТ 4 от АМ Струма.

Участъкът от 4 лентовия път е 15 километра и започва от Сандански и стига до ГКПП-Кулата. Реално пътя бе пуснат за ползване на 1 август, за да поеме потока от пътуващи за почивки в Гърция, но тогава още не бе довършен окончателно.

Магистралата вече е напълно готова и тя бе открита с тържествен водосвет, отслужен от Неврокопския митрополит Серафим.

На церемонията присъстваха председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, областният управител Бисер Михайлов, кметовете на Сандански Андон Тотев, на Петрич-Вельо Илиев, строители и местни жители.

Областният управител Бисер Михайлов благодари на строителите от фирма Агромах, която работи денонощно, за да навакса огромното изоставане в сроковете за изпълнение,, както и на населението от общините Сандански и Петрич за проявеното търпение. "Лотът обслужва 186 населени места със 170 000 души, пожелавам безопасно пътуване, да сте живи и здрави", каза Михайлов.

"Щастлив съм, че откривам магистрала Струма, кръстопът на основни европейски коридори. Мечтата от 50 години обаче все още не е завършена, но в скоро време АМ "Струма" ще бъде готова. Така трагичните инциденти в Кресненското дефиле ще останат в историята", каза инж. Лазаров.Той обясни,че най-тежкият участък ще бъде Кесненското дефиле, за който все още не е избрано инженерното решение по което ще се гради- с малки тунели или с два големи. Новият магистрален участък възлиза на 67 176 000 лв. с ДДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес