Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов поиска пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Български лекарски съюз ще подпише рамковия договор за 2018

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Протестиращи блокираха отново пътя Е-79 край Видин

3893 деца ще учат английски в детските градини в Бургас

Сформиран е екипът от учители, които да преподават английски език в бургаските детски градини. Те участват в обучение с представители на издателството, с чиито учебни материали ще се работи.

Кметът Димитър Николов се срещна с преподавателите, за да им пожелае успешна учебна година.

“Приемете работата си като мисия. На първопроходниците никога не им е лесно, но можете винаги да разчитате на моята помощ. От резултатите, които ще постигнете, зависи успешното реализиране на следващия етап от нашия проект – детски интернет за четири и петгодишните. Давайте предложения за оптимизация в движение, за да бъдем максимално полезни на децата и родителите”, каза кметът.

Младите учители са единодушни, че едно от първите неща, на които ще научат своите възпитаници, е да пишат и изговарят I LOVE BURGAS.

От тази година Община Бургас промени учебната програма на детските си градини, като въвежда навсякъде изучаване на английски език. На 15 септември децата на 5 и 6 години /3-та и 4-та възрастова група/ ще овладяват базовия бизнес език на съвременния свят 2 часа седмично.

Общината назначи преподавателите и осигури учебниците, така че разходът за родителите е нулев. С тази пилотна за страната инициатива английският език става част от официалната учебна програма на детските градини. Досега той се изучаваше на отделни места като извънкласна дейност, която се заплаща допълнително.

В Бургас английски се въвежда в 127 градински групи с 3893 деца. Целта е градът да бъде адекватен на съвременните изисквания на пазара на труда. Това е инвестиция в развитието на важните за бургаската икономика туристически, аутсорсинг и IT сектор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.