3893 деца ще учат английски в детските градини в Бургас

Сформиран е екипът от учители, които да преподават английски език в бургаските детски градини. Те участват в обучение с представители на издателството, с чиито учебни материали ще се работи.

Кметът Димитър Николов се срещна с преподавателите, за да им пожелае успешна учебна година.

"Приемете работата си като мисия. На първопроходниците никога не им е лесно, но можете винаги да разчитате на моята помощ. От резултатите, които ще постигнете, зависи успешното реализиране на следващия етап от нашия проект - детски интернет за четири и петгодишните. Давайте предложения за оптимизация в движение, за да бъдем максимално полезни на децата и родителите", каза кметът.

Младите учители са единодушни, че едно от първите неща, на които ще научат своите възпитаници, е да пишат и изговарят I LOVE BURGAS.

От тази година Община Бургас промени учебната програма на детските си градини, като въвежда навсякъде изучаване на английски език. На 15 септември децата на 5 и 6 години /3-та и 4-та възрастова група/ ще овладяват базовия бизнес език на съвременния свят 2 часа седмично.

Общината назначи преподавателите и осигури учебниците, така че разходът за родителите е нулев. С тази пилотна за страната инициатива английският език става част от официалната учебна програма на детските градини. Досега той се изучаваше на отделни места като извънкласна дейност, която се заплаща допълнително.

В Бургас английски се въвежда в 127 градински групи с 3893 деца. Целта е градът да бъде адекватен на съвременните изисквания на пазара на труда. Това е инвестиция в развитието на важните за бургаската икономика туристически, аутсорсинг и IT сектор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони