На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Велико Търново бе домакин на форум на Световната банка и Еврокомисията

Кметът на Велико Търново Даниел Панов посрещна постоянните представители на Световната банка и Европейската комисия у нас Тони Томпсън и Огнян Златев. Старата столица бе домакин на дискусия, посветена както на партньорството на България с престижната финансова институция, така и на препоръките на Европейската комисия за страната ни.

„Заедно обсъдихме редица проблеми. Имам уверението, че след отминаването на местните избори ще организираме същата съвместна среща, но с Националното сдружение на общините. Един от акцентите в бъдещия дебат ще е поставен върху разработването и реализирането на европейски проекти в новия програмен период“, обяви кметът Даниел Панов.

Градоначалникът заяви, че Община Велико Търново си партнира успешно със Световната банка, а с подкрепата на финансовата институция са реализирани важни проекти в социалната сфера. Управникът на старата столица добави, че плановете за развитие на Общината следват стриктно стратегията „Европа 2020“.

Бе отчетено, че Велико Търново е сред градовете отличници по усвояване на европейски средства. Благодарение на добрата оценка старата столица вече е във втора група на българските градове по програма „Региони в растеж 2014-2020“, редом със значително по-големите Варна, Пловдив, Бургас и Стара Загора.

Представен бе и Систематичният анализ на Световната банка за България. Дискусията обхвана и теми за Целите на Европа 2020, Икономически растеж и споделен просперитет, Инфраструктура, включително пътища и води, Образование и Здравеопазване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.