Бойко Борисов: Танов събира пари, ние ги харчим

За по-малко от 2 часа Бойко Борисов успя да открие ремонтирания път и новия площад с детска площадка в село Красен, новия речен информационен център БУЛРИС в крайдунавския град и новия спортен комплекс в Русенския университет. За да се вмести в програмата си във Велико Търново, той кацна с хеликоптер в Горна Оряховица и оттам шофира лично джипа си до Русе.

"Питам Ваньо Танов колко е събрал тоя месец, а той ми вика 80 милиона повече от предишния, пък ние сме похарчили само днес 120 милиона. Всичко е за здравето на хората, екологията, образованието, добрата инфраструктура и контрола на границата". Това заяви премиерът Борисов, като включи в сметката прерязаните ленти на обекти в Кърджали и Велико Търново.

"Стараем се с парламента и нашите партньори да постигаме резултати, хубавото е, че те са видими и когато фактите говорят, нищо друго не може да се коментира", подчерта Бойко Борисов. Той похвали депутатите от управляващото мнозинство за подкрепата на промените в Конституцията и здравеопазването, като се надява те да свършат "още работа".

Преди да си тръгне, премиерът обеща на митрополит Наум да осигури средства, с които да се довърши скалния манастир "Св. Димитър Басарбовски" като духовно средище и място за религиозен туризъм. Заради наситената му програма министърпредседателят отказа да отговаря на журналистически въпроси.

Реконструкцията на общинския път Щръклево - Красен се финансира с над 3,320 млн.лв. чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. За речния център БУЛРИС за контрол на корабоплаването по Дунава са отпуснати 34 млн.лв. по ОП "Транспорт", а в реновираните сгради и спортен комплекс в Русенския университет са вложени над 5 млн.лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини